• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă face dezvăluiri despre vânătoarea din "Pădurea Domnească"

    Dorin Chirtoacă face dezvăluiri despre vânătoarea din "Pădurea Domnească"

    15.01.2013  

    La vânătoare au fost și alți miniștri și deputați. Lista participanților a fost mult mai mare decât cea prezentată la Procuratură. Despre aceasta a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, astăzi, 15 ianuarie, la evenimentul de comemorare a 163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, transmite UNIMEDIA.

    Copleșit de ultimele evenimente care s-au petrecut în țară de la începutul anului, edilul nu și-a început tradiționalul discurs cu o poezie, dar a făcut unele dezvăluiri legate de incidentul care s-a petrecut pe 23 decembrie în Pădurea Domnească.

    „Nu pot să vă spun decât gândurile care mă frământă... Suntem aici pentru a-l comemora pe poetul național Mihai Eminescu, ca de fiecare dată la 15 ianuarie și 15 iunie. De fiecare dată când veneam aici, presa ne ruga să spunem câteva versuri scrise de poet. Mă îndoiesc că astăzi cineva va fi în stare să spună chiar și două rânduri, din cauza situației prin care trecem de la Anul Nou încoace. Mă gândesc cum ar fi reacționat Mihai Eminescu la cele întâmplate recent și ce ar fi spus. Cu siguranță în unul din articolele sale ne-ar fi desființat pe toți”, a subliniat primarul.

    În context, acesta a dat de înțeles că la vânătoare au fost prezenți miniștri și deputați. „Mai grav este că nimeni nu poate să iasă erou din toată situația asta. Mai degrabă oamenii ne vor judeca la pachet. Din câte am înțeles au fost acolo și miniștri și deputați, cel puțin așa informație au ajuns la urechile mele. Nu am deocamdată nume. Lista participanților de fapt a fost mult mai lungă, nu doar cea înregistrată în registru și depusă la Procuratură și chiar nu înțeleg de ce până astăzi nu este încă prezentată lista completă. Au fost prezenți oameni cu funcții înalte în stat, miniștri și deputați, practic de la toate formațiunile. Din câte am înțeles de la Partidul Liberal a fost Lupu, șeful Moldsilva. Alte persoane nu au fost”, a mai adăugat sursa.

    Potrivit lui Chirtoacă, în urma acestui incident de la Fălești AIE nu este cu nimic mai presus decât PCRM. „Pentru mine este principial să se facă lumină și dreptate pentru că, de altfel, care este diferența dintre noi și comuniști, care l-au omorât pe Valeriu Boboc și au ascuns crima și au șters urmele din piață. Iar la noi, Alianța, ascundem un incident. La Bruxelles despre asta și se discută, nu despre altceva”, a conchis edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com