• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto) Daruri de sărbători pentru scriitorul Petru Cărare din partea Preşedintelui PL Mihai Ghimpu

    (foto) Daruri de sărbători pentru scriitorul Petru Cărare din partea Preşedintelui PL Mihai Ghimpu

    28.12.2012  

    Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele PL i-a făcut astăzi o vizită la domiciliu scriitorului Petru Cărare.

    Mihai Ghimpu i-a mulţumit îndrăgitului scriitor pentru eforturile depuse la îmbogăţirea patrimoniului literar al Republicii Moldova, dar şi pentru curajul de care a dat dovadă pe vremurile când creaţiile literare obligatoriu erau filtrate de cenzura sovietică. 

    „Cunosc de la fraţii mei mai mari Simion şi Gheorghe cum a fost cenzurată poezia dumneavoastră, dar ştiu că aţi avut întotdeauna curajul şi verticalitatea să spuneţi lucrurilor pe nume şi să suportaţi consecinţele”, a subliniat deputatul liberal.

    Mihai Ghimpu i-a dorit maestrului multă sănătate, inspiraţie şi multe realizări în noul an. De asemenea, în contextul sărbătorilor de iarnă, Mihai Ghimpu i-a oferit scriitorului un coş cu produse alimentare şi un ajutor financiar. Totodată, deputatul i-a adus la cunoştinţă scriitorului că pe numele lui Petru Cărare este rezervat un bilet de tratament la o staţiune balneară din Republica Moldova, iar imediat ce vor trece sărbătorile va merge pentru a-şi reface sănătatea.

    Petru Cărare i-a mulţumit lui Mihai Ghimpu pentru vizită, dar şi pentru gestul de binefacere, menţionând că demult îşi dorea să ajungă la o staţiune balneo-climaterică, dar mijloacele financiare de care dispunea erau insuficiente. Mai mult ca atât, scriitorul a povestit că acum câţiva ani, mergând la o editură, a căzut pe scări şi şi-a fracturat piciorul şi de atunci are probleme de sănătate, deplasându-se cu greu.

    „Sunteţi prea bun, domnule Preşedinte, şi înghimpaţi tare rău”, a fost replica scriitorului Petru Cărare, făcută în stilul său satiric inconfundabil. 

    La rândul său, Petru Cărare i-a dăruit Preşedintelui PL mai multe cărţi, printre care şi ultima sa carte pentru copii „Ochii mei ca două stele”, apărută în 2011. 

    Scriitorul Petru Cărare are 77 de ani, fiind un cunoscut poet, prozator, dramaturg, traducător şi umorist.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com