• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Corina Fusu: „Republica Moldova are nevoie de un nou Cod al Audiovizualului”

    Corina Fusu: „Republica Moldova are nevoie de un nou Cod al Audiovizualului”

    18.12.2012  

    Republica Moldova are nevoie de un nou Cod al Audiovizualului. De această părere este vicepreşedinta Partidului Liberal (PL), deputata Corina Fusu.

    Ea a declarat pentru TRIBUNA că regretă că până la acest moment nu a reuşit să convingă PLDM şi PD „să-şi asume politic adoptarea unui nou Cod al Audiovizualului, chiar dacă în programul de guvernare este fixat acest obiectiv”.

    „Sunt multe schimbări şi trebuie să adoptăm un nou Cod pentru a promova reformele europene nu doar în domeniul economiei, dar şi în cel al audiovizualului, al libertăţii de exprimare. Sper să-i pot convinge pe colegii din AIE să purcedem la discutarea noului Cod, care este deja elaborat de experţi europeni din Republica Moldova”, a menţionat Corina Fusu.

    Totodată, vicepreşedinta PL este mulţumită că s-a reuşit votarea în Parlament, în prima lectură, a unui proiect de lege care prevede pedepse pentru aplicarea cenzurii şi împiedicarea activităţii de jurnalist. Ea speră că proiectul va fi votat şi în a doua lectură.

    La capitolul realizări în anul curent, Corina Fusu a trecut organizarea a două conferinţe internaţionale, cu participarea partenerilor din Europa şi ai liderilor locali, dar şi vizita în Moldova a lui Graham Watson.

    De la 2013, Corina Fusu aşteaptă ca Parlamentul să muncească mai eficient şi să acorde mai multă atenţie funcţiei sale de a efectua controale parlamentare, mai ales că în anul ce vine se aşteaptă semnarea Acordului de Asociere cu UE şi a Acordului de liberalizare a regimului de vize.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com