• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primăria capitalei va soluţiona mai rapid problemele raportate de chişinăuieni pe platforma on-line

    Primăria capitalei va soluţiona mai rapid problemele raportate de chişinăuieni pe platforma on-line

    21.11.2012  

    Primăria Chişinău, în parteneriat cu Asociaţia MediaPoint, a lansat astăzi o nouă versiune a proiectului on-line www.alerte.md, dezvoltat pentru a facilita accesul cetăţenilor la serviciile municipale, dar şi soluţionarea mai rapidă a problemelor pe care le raportează.

    Lansat în februarie 2011, poriectul www.alerte.md avea drept scop colectarea problemelor parvenite de la cetăţeni pe platforma on-line şi soluţionarea acestora de către serviciile Primăriei. Ulterior, municipalitaea a acceptat proiectul www.alerte.md  ca o metodă alternativă de depunere a sesizărilor şi petiţiilor, fiind organizate o serie de traininguri de utilizare a paltformei pentru funcţionarii instituţiiilor municipale.

    Până în prezent pe www.alerte.md au fost raportate 923 probleme, dintre acestea au fost soluţionate cca 40 la sută. De asemenea, au fost plasate 69 sugestii. Cele mai multe probleme au fost raportate în categorile: Drumuri (340), Clădiri şi gestionarea fondului locativ (144) şi Iluminat public (120).

    Primăria municipiului Chişinău

    www.chisinau.md

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Nu mai e nevoie să batem la uşa Primăriei. Chişinăuienii îşi pot rezolva problemele online

    Dacă ne preocupă o problemă, nu mai e nevoie să batem la uşa funcţionarilor. Putem reclama online dificultăţile cu care ne confruntăm. Şi asta datorită platformei virtuale alerte.md, lansată de către o organizaţie neguvernamentală în 2011. Proiectul este valabil pentru municipiul Chişinău, iar autorităţile promit că vor fi receptive faţă de petiţiile expediate online

    Până acum, pe site au fost raportate peste 900 de probleme. Dintre acestea, aproximativ 350 au fost rezolvate. Cele mai multe petiţii se referă la drumuri, clădiri, iluminare publică şi deşeuri.

    "A parvenit o petiţie către întreprinderea lift service. În descriere se notează faptul că blocul locativ de pe bulevardul Dacia 20 nu funcţionează liftul de pe data de 28 septembrie. Pretura sectorului Botanica, care monitorizeaza tot ce se petrece pe sectorul ei a răspuns cetăţeanului care raportează această problemă", spune preşedintele ONG MediaPoint, Livia Ţurcanu.

    Potrivit autorităţilor municipale, funcţionarii sunt obligaţi să soluţioneze problemele semnalate. "Asta obişnuieşte şi locuitorii să semnaleze un anumit tip de probleme prin intermediul acestei platforme. Aici este exact locul potrivit unde se pot adresa cetăţenii pentru ca serviciile mai repede să ia cunoştinţă şi, respectiv, să intervină după care să şi raporteze ca s-a rezolvat", susţine primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

    Platforma alerte.md a fost lansat cu susţinerea financiară a Fundaţiei Soros Moldova.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com