• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Foto)La început de an şcolar Mihai Ghimpu a fost alături de elevii de la Liceul "Mihail Berezovschi"

    (Foto)La început de an şcolar Mihai Ghimpu a fost alături de elevii de la Liceul "Mihail Berezovschi"

    03.09.2012  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a participat astăzi la careul solemn cu ocazia sărbătorii “Primul sunet” la Liceul Teoretic cu profil de arte “Mihail Berezovschi” din capitală.

    Mihai Ghimpu a felicitat elevii, profesorii şi părinţii cu ocazia începerii noului an de studii 2012–2013, dorindu-le tuturor succes şi realizări frumoase. „Chiar dacă parcurgem o perioadă dificilă, avem privilegiul să gândim şi să vorbim liber, să ne construim noi înşine viitorul european. Fiecare dintre părinţi, elevi, profesori merită un viitor mai bun. Sunt sigur că va veni şi această zi pentru că totul depinde de noi, de felul cum vom munci pentru viitorul nostru”, a menţionat Mihai Ghimpu în mesajul adresat celor prezenţi la careu.

    Mihai Ghimpu s-a adresat în special absolvenţilor de liceu, pe care i-a îndemnat să-şi aleagă cu atenţie profesia şi le-a dorit să devină oameni cu carte. „Indiferent ce profesie vă veţi alege, trebuie să aveţi caracter. Vă aştept să veniţi să puneţi umărul alături de noi pentru a avea o viaţă mai bună”, a precizat Mihai Ghimpu.

    Preşedintele PL şi-a amintit cu drag de anii de şcoală, de profesorii şi colegii săi din Coloniţa, precizând că în clasele primare a învăţat în casa mătuşii sale, care a fost împuşcată în perioada regimului sovietic de ocupaţie.

    Mihai Ghimpu a oferit în dar pentru biblioteca Liceului “Mihail Berezovschi” volumul de referinţă “Istoria literaturii române de la origini până în prezent” de George Călinescu. Deputatul şi-a exprimat speranţa că, peste ani, absolvenţii Liceului se vor regăsi incluşi în antologii similare.   

    Directorul Liceului Valentin Berezovschi a adresat un mesaj de bun venit elevilor, dorindu-le noi succese la învăţătură.

    Ulterior, elevii, îndrumaţi de profesori, au delectat părinţii cu un program artistic. Au evoluat corul de copii “Lacrimosa”, Ionela Ţăruş şi Mihai Ungureanu, nume bine cunoscute publicului, laureaţi ai numeroase premii naţionale şi internaţionale, care îşi fac studiile la Liceul Teoretic cu profil de arte “Mihail Berezovschi”. Liceul “Mihail Berezovschi” a fost decorat în 2010 cu “Ordinul de Onoare” de către Preşedintele Mihai Ghimpu.

    Emoţionaţi, cu flori şi baloane, 189 de elevi au păşit pragul liceului pentru prima dată, iar 104 liceeni sunt absolvenţi în acest an de studii. La Liceul „Mihail Berezovschi” studiază în total 1 850 de elevi.

     

     

      

     

     

     

     

     

     

     

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com