• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Președinția Comisiei Naționale pentru Integritate trebuie să revină PL

    Mihai Ghimpu: Președinția Comisiei Naționale pentru Integritate trebuie să revină PL

    27.07.2012  

    ,,PL poate pretinde la președinția Comisiei Naționale pentru Integritate, pentru că am cedat funcția de speaker și nu avem nicio structură de forță, cu 2-3 ministere nu putem asigura actul de guvernare”, a declarat ieri liderul PL, Mihai Ghimpu.

    Liderul liberal a spus că acest subiect nu a fost discutat în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, însă va insita că președinția să revină partidului pe care îl conduce. Mihai Ghimpu susține că în acest fel Partidul Liberal ,,va avea posibilitatae să lupte împotriva celor care încalcă legea”.
    Comisia Națională pentru Integritate (CNI) urma să-și înceapă activitatea în luna martie, ptrivit proiectului de lege, însă membrii acesteia au fost aleși abia la sfârșitul lunii iunie. Nici până în prezent Comisia, care are ca sarcină verificarea declarațiilor de venit a demnitarilor, nu și-a început activitatea.
     
    Președintele Legislativului, Marian Lupu a declarat că deputații vor reveni la acest subiect la începutul sesiunii viitoare, pentru că în sesiunea precedentă partidele din AIE nu s-au putu înțelege cine va deține președinția CNI.
     
     PLDM ȘI PDM s-au înțeles cu privire la numirea Cristinei Cojocaru, reprezentantul societăţii civile, în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Integritate. Liderul PL, Mihai Ghimpu susține că nu are nimic împotriva reprezentantului societății civile, însă consideră această funcție trebuie să aparțină unui partid, membru al alianției de guvernare.
     
    Comisia Națională pentru Integritate este o autoritate publică autonomă și independentă față de alte autorități publice , față de persoane fizice și juridice, care își exercită atribuțiile privind controlul veniturilor persoanelor care dețin o funcție publică, judecătorilor, procurorilor și a persoanelor cu funcții de conducere.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com