• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Dacă istoria românilor va fi exclusă din programa școlară, vom decide dacă mai rămânem în AIE

    Mihai Ghimpu: Dacă istoria românilor va fi exclusă din programa școlară, vom decide dacă mai rămânem în AIE

    27.07.2012  

    "Sper ca Istoria Românilor va rămâne. În cazul în care se va pune problema ca noua conducere a Ministerului Educației să excludă Istoria Românilor, noi vom analiza foarte minuțios această problemă și vom decide dacă vom rămâne alături de cei care sunt împotriva adevărului nostru. Eu nu vreau să mă joc cu valorile naționale". Declarația a fost făcută ieri, de Președintele PL Mihai Ghimpu, în cadrul deschiderii școlii de vară "Gheorghe Ghimpu". Informația a fost confirmată de deputatul liberal pentru INPROfunzime.md.

    "În programul nostru de guvernare, în afară de partea economică, mai există și lupta pentru adevăr, pentru istorie. De aceea, noi nu putem să fim indiferenți față de ce învață copiii în școli", a mai adăugat liberalul.

    Reacția președintelui de onoare al PD Dumitru Diacov nu a întârziat să apară. „Dacă pentru Istoria Românilor a venit PL-ul în Alianță, atunci nu au ce căuta aici. Disciplina aceasta nu trebuie să creeze conflicte între noi. Aceasta este responsabilitatea ministerului Educației. Noi am spus că istoria slujește mai degrabă ca un obiect electoral, decât disciplină care învață ceva copiii. Vin unii la guvernare și aruncă manualele, vin alții și fac același lucru, cât se mai poate asta?”, a punctat Diacov.

    Liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț a fost scurt în declarații. „Nu comentez în niciun mod declarațiile domnului Ghimpu, deoarece se anticipează niște situații care nu s-au produs încă”, a menționat deputatul liberal democrat.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com