• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Răfuială politică la Cantemir

    Răfuială politică la Cantemir

    25.07.2012  

    În timp ce la nivel central liderii AIE vorbesc despre o împăcare și o colaborare bună, la nivel local lucrurile stau cu totul altfel.

    Președintele fracțiunii PL din r. Cantemir acuză Partidul Liberal Democrat și în special pe deputatul PLDM Ion Balan de răfuială politică.

    Vitalie Culicovschi afirmă că de când a fost demis fostul președinte al raionului, membru al PLDM, controalele fiscale la firmele sale nu s-au mai încheiat. Ba mai mult, pe numele lui a fost deschis și un dosar penal.

    ”PLDM nu vrea să se dea bătut și încearcă cu orice preț să îl restabilească în funcție pe fostul președinte al raionului. Pentru aceasta ei folosesc toate instrumentele care le stau la dispoziție. Astăzi toate instituțiile conduse de PLDM vin cu controale la mine și îmi aplică amenzi. FISC-ul a instalat chiar post fiscal la firmele mele, unde activează în prezent 17 inspectori din 25 câți sunt în întregul raion. Astfel, activitatea Inspectoratului Fiscal din Cantemir este blocată pentru că mai mult de jumătate de inspectori se ocupă de mine”, a declarat pentru UNION Culicovschi.

    Referindu-se la situația din consiliul raional, acesta a declarat că votul pentru demisia președintelui raionului a fost dat ca urmare a refuzului consilierilor PLDM de a respecta condițiile acordului AIE semnat la începutul acestui an.

    ”Acel acord prevedea niște funcții de vicepreședinți ai raionului pentru PL. Dar liberal-democrații nu se grăbeau să respecte aceste prevederi ale acordului”, a mai spus Culicovschi.

    Acesta a negat existența unei alianțe PL –PCRM în consiliul raional Cantemir.

    La rândul său, deputatul PLDM Ion Balan a respins acuzațiile care i se aduc.

    Potrivit lui, Culicovschi are mai multe datorii pe care refuză să le achite și de aici și controalele fiscale.

    ”Cine sunt eu ca să pot comanda Fiscului să se răfuiască cu el. PL și PD au încălcat prevederile acordului alianței create la Cantemir. Au demis președintele raionului și mai mulți șefi de direcție”, a mai spus Balan.

    Vă amintim că la 28 iunie, curent, președintele raionului Cantemir, Ștefan Zaharia, membru al PLDM, a fost demis din funcție, prin votul consilierilor PCRM, PL și PD.

    Decizia a fost contestată în instanță, iar Zaharia a fost restabilit în funcție în baza deciziei judecătoreşti. La scurt timp a fost demis din nou din funcţie.

    Totuși, instanța de judecată l-a restabilit în funcție pe Zaharia.

    www.union.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com