• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primul tren renovat pus pe şine de astăzi

    Primul tren renovat pus pe şine de astăzi

    23.07.2012  

    Trenul renovat va începe de astăzi să asigure legătura între oraşele Bender şi Ocniţa. După o perioadă în care Calea Ferată a Moldovei /CFM/ va estima fluxul de pasageri doritori de a lua trenul modernizat, întreprinderea de stat va stabili preţul biletelor la 55, 90 şi 110 lei în funcţie de clasă, informează MOLDPRES.

    Ieri, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor /MTID/ a invitat jurnaliştii la o primă călătorie cu trenul, care a fost renovat în România primăvara trecută contra sumei de 2,2 milioane de euro. Ministrul de resort, Anatol Şalaru, a spus că garnitura poate dezvolta pînă la 140 km/h, dar unele sectoare problematice ale traseului vor încetini deplasarea. MTID depune eforturi ca noile trenuri să ajungă la destinaţie nu mai tîrziu decît microbuzele.

    Trenul modernizat este dotat cu dispozitive de aer condiţionat şi acces la internet, iar pasagerii vor avea posibilitatea să cumpere bilete direct în tren.

    Anatol Şalaru a mai spus că MTID poartă negocieri cu bănci de dezvoltare din Europa în vederea obţinerii unui credit de 50 de milioane de euro pentru a mai moderniza 14 garnituri de tren.

    Trenurile Diesel care circulă în prezent între localităţile Republicii Moldova au fost achiziţionate în anii 60 ai secolului trecut, notează MOLDPRES.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com