• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu dezvăluie subtilităţile din spatele nealegerii conducerii Comisiei Naţionale de Integritate

    Mihai Ghimpu dezvăluie subtilităţile din spatele nealegerii conducerii Comisiei Naţionale de Integritate

    20.07.2012  

    Mihai Ghimpu dezvăluie subtilitățile din spatele nealegerii conducerii Comisiei Naționale de Integritate (CNI). Președintele PL insistă ca postul de președintele CNI să revină formațiunii sala, pentru ca aceasta la rândul său să dețină o funcție de control. „Dacă nu Procuratura, nici CCCEC, nici MAI, nici Curtea de Conturi - măcar conducerea Comisiei de Integritate”, spune Ghimpu.

    Acesta mai declară că ceilalți colegi din Alianță fac tot posibilul ca să lase PL-ul fără pârghii la guvernare. „S-a făcut totul ca nici această funcție de control să nu ne revină. PL este mereu marginalizat ca să nu dețină funcții”, a declarat liderul liberalilor în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.

    „Inițial, exista o componentă a Alianței care nu a agrea candidatura societății civile. Eu știu a cui este această candidatură „a societății civile”, este de la PD. Tocmai din acest motiv candidatura nu a fost acceptată timp de două luni de o altă componentă a Alianței, de PLDM. Liberal-democrații nu o acceptau nici ca membru, nici cu atât mai mult ca președinte. Noi am acceptat deodată această candidatură. Acum PD și PLDM insistă ca această candidatură să ocupă funcția de președinte al Comisiei. Se face totul numai PL-ul să nu dețină funcție de control”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

    Potrivit lui, nu este corect ca un reprezentant al societății civile să dețină o asemenea funcție deoarece „candidatura societății civile nu este votată de popor și nu răspunde în fața alegătorilor”.

    UNIMEDIA precizează că reprezentanții Alianței pentru Integrare Europeană nu au reușit să aleagă conducerea Comisiei Naționale de Integritate în sesiunea primăvară-vară a Parlamentului deoarece nu au reușit să cadă de acord asupra unei singure candidaturi. În timp ce PD și PLDM optează pentru candidatura Cristinei Cojocaru, reprezentantă a societății civile, liberalii îl vor în funte pe candidatul lor, Ion Casian.

    Astfel, pe fundalul neînțelegerilor din Alianță comisia rămâne nefuncțională, asta deși de la 1 martie 2012 aceasta trebuia să-și înceapă deja activitatea.

    Comisia va avea scopul de a controla declarațiile de venit, proprietate şi a celor de interese ale demnitarilor de stat, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi ale persoanelor cu funcţie de conducere. Dacă vor fi constatate divergențe între venituri și proprietate, sau date false ce nu corespund realității, autoritatea va sesiza organele de urmărire penală sau organele fiscale.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com