• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Până vor ajunge comuniştii la CEDO, PCRM-ul nu va mai exista

    Mihai Ghimpu: Până vor ajunge comuniştii la CEDO, PCRM-ul nu va mai exista

    19.07.2012  

    „Pâna vor ajunge la CEDO, PCRM o să moară, nu o să mai existe. O să rămână un partid cu cei care nu vor să muncească, norcomani, beţivani, oameni care nu înţeleg că pentru a avea ceva în viaţă trebuie să munceşti, nu să amăgeşti cu secera şi ciocanul”. Declaraţia a fost făcută de liberalul Mihai Ghimpu, după ce Vladimir Voronin a ameninţat că va merge la CEDO, în cazul în care Curtea Constituţională nu va anula decizia Parlamentului.

     „Într-un singur lucru îi dau dreptate lui Voronin, că am întârziat. Asta trebuia de făcut încă în anii 90. Ba mai mult ca atât, au norocul că sunt partid parlamentar şi au fost şi la guvernare, pentru că dacă nu erau s-ar fi pus problema şi cuvântului comunist”, a menţionat Ghimpu.

    Totodată, deputatul liberal s-a arătat sigur că legea privind condamnarea regimului totalitar comunist va fi promulgată de Preşedintele Nicolae Timofti. „Timofti nu are niciun motiv ca să nu promulge această lege. Totul este constituţional, nu sunt falsificări”, a punctat liberalul.

    Referitor la declaraţia făcută de Voronin, precum că Traian Băsescu va fi demis în urma referendumului, preşedintele PL a spus că doar cetăţenii români pot decide care va fi rezultatul. „A avut vreodată Voronin dreptate când a spus ceva? Când a spus el ceva serios şi s-a adeverit? Niciodată. Nu poţi să ştii cum va decide poporul. Este un vot ce aparţine poporului”, a specificat Ghimpu.

    În ceea ce priveşte situaţia din România şi conversaţia avută cu Ponta, deputatul PL a fost scurt în declaraţii. „Nu am discutat cu Ponta despre acţiunile lui. Am zis: Deseori sunt întrebat ce o să facă România pentru românii moldoveni şi am spus. Nimic, decât să ridicaţi România. Şi asta i-am spus şi domnului premier”, a conchis liberalul.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com