• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Prim-ministrul României

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Prim-ministrul României

    17.07.2012  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Prim-ministrul României Victor Ponta, aflat în vizită oficială la Chişinău. La întrevedere au participat deputaţii liberali Ion Hadârcă, Oleg Bodrug şi Valeriu Munteanu.

    Discuţiile au vizat un şir de aspecte din agenda relaţiilor de colaborare dintre Republica Moldova şi România.

    Mihai Ghimpu a menţionat că pledează şi în continuare pentru relaţii speciale şi privilegiate între România şi Republica şi speră ca România să depăşească în cel mai scurt timp situaţia creată în politica internă, continuând parcursul european. În context, Mihai Ghimpu a precizat că Republica Moldova mizează şi în continuare pe sprijinul României în procesul de integrare europeană a statului nostru.

    Preşedintele PL a salutat semnarea la Chişinău a Declaraţiei comune privind procesul de implementare a proiectelor din domeniul energetic, care prevede darea în exploatare a gazoductului Ungheni-Iaşi până la sfârşitul anului 2013 şi construcţia liniilor de interconexiune electrică. Mihai Ghimpu şi-a exprimat satisfacţia că sunt implementate în practică proiectele asupra cărora a convenit Republica Moldova şi România încă în 2010, în perioada când era Preşedinte interimar al Republicii Moldova, fiind valorificat eficient ajutorul financiar nerambursabil de 100 mln euro oferit de România.

    Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat cooperarea în domeniul educaţiei, economiei şi comerţului, transporturilor, justiţiei. Mihai Ghimpu a apreciat tradiţia de 20 de ani a României de a acorda burse de studii pentru tinerii din Republica Moldova. Preşedintele PL a venit cu solicitarea să fie mărit numărul de burse, inclusiv în centrele universitare româneşti cu tradiţii, atât pentru studii de licenţă, cât şi pentru studii de masterat şi doctorat. „Avem tineri talentaţi şi sârguincioşi, care merită şi obţină studii la nivel european. Din păcate, părinţii lor nu-şi pot permite ca aceşti copii să meargă la studii la Oxford, Sorbona. Singura lor şansă este România, de aceea vă rugăm să le oferiţi posibilitatea tinerilor noştri de a obţine studii europene”, a precizat Mihai Ghimpu.

    Prim-ministrul României Victor Ponta a menţionat că, împreună cu cabinetul de miniştri de la Bucureşti, pledează pentru continuarea proiectelor începute între România şi Republica Moldova. În context, oficialul român a reiterat disponibilitatea României de a acorda tot sprijinul necesar Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL  

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com