• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă cere suspendarea rutelor "obraznice” de microbuze

    Dorin Chirtoacă cere suspendarea rutelor "obraznice” de microbuze

    16.07.2012  

    Opt șoferi de microbuze au fost demiși, iar aproape 80 de șoferi au fost sancționați disciplinar. Pedepsele au fost aplicate ca urmare a controalelor efectuate de responsabilii Primăriei pe rutele de microbuze. Mai mult, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a cere să fie suspendate rutele care nu respectă regulile de circulație.
     
    În ultima lună au fost întocmite aproape 150 de procese-verbale pe numele șoferilor care parcau în locuri interzise, nu aveau centura de siguranță, traversau iregulametar intersecțiile și nu acordau prioritate pietonilor, a relatat luni 16 iulie la ședința Primăriei șeful direcției Transport Adrian Boldurescu.
     
    Potrivit șefului direcției Transport, în ultima lună nu au fost înregistrate cazuri de supraîncărcare a microbuzelor, întrucât în perioada de vară fluxul de pasageri a scăzut considerabil.

    Primarul municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă a cerut să fie aplicate în continuare sancțiuni șoferilor care nu respectă regulile de circulație, iar în cazul în care vor fi depistate mai multe nereguli pe aceleași rute, atunci acestea să fie suspendate.
     
    Reamintim că administratorii de rute au cerut majorarea taxei de călătorie de la 3 la 5 lei. În schimb, autorităţile le-au cerut şoferilor de maxi-taxi să elibereze bilete de călătorie, să instaleze mai multe scaune şi să nu transporte pasageri în picioare. Administraţia municipiului a declarat că va accepta majorarea tarifelor doar după ce şoferii vor respecta toate aceste regulile.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com