• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Condamnarea comunismului tot mai aproape

    Condamnarea comunismului tot mai aproape

    11.07.2012  

    Proiectul de hotărâre privind aprecierea istorică și politico-juridică a regimului totalitar comunist din Republica Moldova este examinat astăzi de Comisia juridică, numiri șe imunități. Inițiativa legislativă a fost înregistrată în Parlament la 10 iulie de fracțiunea liberală.

    Proiectul prevede condamnarea regimului totalitar comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească care a comis crime împotriva umanității, precum și acțiunile tuturor persoanelor care au contribuit la comiterea acestor crime.
    De asemenea, proiectul prevede interzicerea utilizării pe teritoriul Republicii Moldova în scopuri politice a simbolurilor regimului totalitar comunist (secera și ciocanul) și promovarea ideologiilor totalitare.
     
    La începutul anului 2010, președintele interimar de atunci Mihai Ghimpu a semnat un decret privind constituirea Comisiei pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova. Raportul Comisiei urma să fie audiat în Parlament la 29 iunie, 2010, însă ședința a fost amânată pe un termen nelimitat, iar de atunci proiectul nu a mai fost inclus pe ordinea de zi a Legislativului.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com