• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Lucruri mari cu paşi mici: a fost dat în exploatare apeductul în localitatea Văleni, raionul Cahul

    Lucruri mari cu paşi mici: a fost dat în exploatare apeductul în localitatea Văleni, raionul Cahul

    02.07.2012  

    Vineri, 29 iunie, în satul Văleni, raionul Cahul, s-a desfășurat acțiunea ”Prutul – râul care ne unește”, consacrată Zilei Dunării. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Mediului al Republicii Moldova în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul.

    La manifestare au luat parte ministrul mediului Gheorghe Șalaru, vicepreședintele raionului Cahul Veaceslav Bălănel, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai societății civile și populația din regiunile limitrofe rîului Prut.

    Programul evenimentului a inclus ceremonia de dare în exploatare a apeductului din localitatea Văleni, construit cu suportul financiar al Băncii Mondiale; conferința științifico-practică ”Problemele actuale ale Prutului – realități și perspective” în cadrul căreia au fost prezentate comunicări privind starea și perspectivele extinderii ariilor naturale protejate din bazinul Prutului, monitoringul calității apelor r. Prut în limitele raionului Cahul, ș.a.

    Evenimentul a constituit un bun prilej pentru autoritățile centrale și locale, asociațiile neguvernamentale și societatea civilă de a se mobiliza prin activități comune, menite să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu.

    În final, cei mai activi participanți au fost menționați cu diplome de gratitudine.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com