• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă propune ca microbuzele din capitală să fie dotate cu GPS

    Dorin Chirtoacă propune ca microbuzele din capitală să fie dotate cu GPS

    25.06.2012  

    Fiecare microbuz să fie dotat cu GPS - asta propune primarul general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă. Edilul este de părere că un astfel de sistem va diminua accidentele de microbuze.

    În cadrul ședinței operative de astăzi a Primăriei, reprezentantul unei companii de securitate, Victor Tabuci a prezentat avantajele instalării sistemului GPS. ,,Pentru o unitate de transport se văd imediat toate depăşirile de viteză, mai mult ca atât acestea pot fi monitorizate în regim online”, a declarat Victot Tabuci. Potrivit reprezentantului companiei, dispozitivele oferă informații privind numărul total de unităţi de transport aflate pe rute.  De asemenea, compania propune și butoane de alarmă, care ar preveni cazurile de accidente, furt și alte incidente.


     „Indiscutabil ar trebui să fie instalate la toate regiile şi serviciile comunale, la toate unităţile de transport, dar mai ales pentru microbuze. Cel mai probabil, noi vom face concurs şi administratorii vor instala. Cheltuiala e între 200 şi 300 de lei pe lună, iar economiile ar putea fi de ordinul miilor”, a declarat Dorin Chirtoacă.
     
    Totodată, edilul capitalei a solicitat direcției transport să pregătească un proiect care să prevadă sancționarea șoferilor în baza rapoartelor prezentate de poliție.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com