• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Proiectul PL votat: Deputații chiulangii vor pierde din salariu

    Proiectul PL votat: Deputații chiulangii vor pierde din salariu

    01.03.2012  

    Pentru absenţele de la şedinţele plenului Parlamentului, dar și pentru absenţele de la comisiile parlamentare, deputaţii vor fi amendaţi. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi de deputații din alianța de guvernare, în lipsa deputaților comuniști.

    Astfel, parlamentarii care pe parcursul unei luni vor absenta fără motiv la trei şedinţe ale Legislativului sau ale comisiei din care fac parte, vor pierde jumătate din salariu. Cei care vor lipsi de la patru sau mai multe şedinţe plenare sau ale comisiei, vor pierde 75% din salariu.

    ,,Lipsa de la ședințele în plen ale Parlamentului trebuie calificată ca încălcare flagrantă a obligațiilor legale de a respecta cu strictețe Constituția și legile în vigoare, de a participa la examinarea colectivă și liberă a problemelor ce țin de competența Parlamentului, la dezbateri și adoptarea proiectelor puse în ordinea de zi a ședinței Parlamentului”, au precizat deputați liberali, autori ai acestui proiect de lege.
     
    Salariul unui deputat începe de la 7.000 de lei, iar pentru fiecare şedinţă a comisiilor permanente şi a celor în plen, deputaţii mai primesc câte 50 de lei. În sesiunea precedentă a Parlamentului, lideri la capitolul absențe au fost deputații comuniști. PCRM a avut în total 82 de absențe, 73 dintre acestea fiind nemotivate. Partidul Comuniștilor a anunțat anterior că nu va mai participa la ședințele Parlamentului, din motiv că acestea și-au pierdut legitimitatea.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com