• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Cine se mărită cu un bărbat pe care nu l-a văzut niciodată în viaţă?"

    Mihai Ghimpu: "Cine se mărită cu un bărbat pe care nu l-a văzut niciodată în viaţă?"

    24.02.2012  

    Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că nu a votat astăzi data alegerilor, deoarece nu a înţeles dacă candidatura ex-viceguvernatorului BNM, Veronica Bacalu, la funcţia de preşedinte, a fost una serioasă şi oficială.

    Şi apoi, „cine se mărită cu un bărbat pe care nu l-a văzut niciodată în viaţă?”, a mai ironizat Mihai Ghimpu neînţelegerile din Alianţă legate de identificarea unui candidat pentru funcţia de preşedinte.

    Contrar declaraţiilor făcute de liderul PD, Marian Lupu, sau cel al socialiştilor, Igor Dodon, liberalul Mihai Ghimpu susţine că nu-şi doreşte nici alegeri anticipate, şi nici funcţii. „Un om care a deţinut o funcţie de preşedinte de stat sau de parlament, nu se duce pe o funcţie mai joasă”, a spus liberalul.

    Declaraţiile lui Mihai Ghimpu după şedinţa de azi a Parlamentului:

    - Acum se vehiculează că PL vrea funcţia de prim-vicepreşedinte sau preşedinte de Parlament. Nu este adevărat, în locul dlui Artur Reşetnicov (deputat PCRM) va veni altcineva.

    - Ni s-a cerut să alegem un candidat din doi. Având în vedere că noi nu am pretins la funcţia de preşedinte, nu puteam să alegem din doi unul. Ar fi însemnat că noi am ales. Am spus să se identifice un singur candidat. Astăzi am aflat că este vorba de dl Ababii. Ne-am întâlnit cu el în cadrul fracţiunii PL şi ne-a spus că nu este decis pentru funcţia de preşedinte. Apoi au venit cu candidatura lui Bacalu. Fără ca să o cunoaştem, nu puteam să dăm un răspuns. Asta confirmă că e vorba de un joc.

    - Aceste două candidaturi care nu pot fi agreate de toţi, înseamnă că de fapt se doresc alegeri anticipate.

    - Trebuie să vedem candidatul înainte să fim de acord cu el, să vedem cum arată, cum vorbeşte.

    - Nu putem să alegem un preşedinte scos din sac. Mai bine să tărăgănăm data alegerilor, decât să avem alegeri anticipate.

    - Au înaintat doi candidaţi care ştiu că n-o să fie agreaţi de PL, pe unul nu-l cunoaştem (Viorica Bacalu), iar altul nu corespunde criteriilor.

    - Cine se mărită cu un bărbat pe care nu l-a văzut niciodată în viaţă, decât, poate dacă e milionoar?

    - Nu vrem funcţii, nici un om care a deţinut o funcţie de preşedinte de stat sau de parlament, nu se duce pe o funcţie mai joasă.

    www.timpul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com