• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă cere revizuirea tarifului la apă caldă

    Dorin Chirtoacă cere revizuirea tarifului la apă caldă

    13.02.2012  

    Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău, a solicitat Termocom-ului să revadă tariful pentru apă caldă. Potrivit acestuia, metoda de calcul a costului unui metru cub de apă caldă este învechită și, odată cu creșterea tarifului la agentul termic, bate tot mai mult la buzunarul consumatorului.

    Edilul-șef al Capitalei a cerut directorului general al „Termocom”, Mihai Cernei, să pregătească până la ședința de joi a Consiliului municipal o analiză și să vină cu propuneri pentru ca prețul pentru un metru cub de apă caldă să scadă.

    „Formula, în baza căreia este calculat prețul la apă caldă, este învechită. Este calculat în baza prețului unui metru cub de apă rece a prețului pentru o Gcal de căldură. Atât timp cât apa rece era de 2,33 lei, iar Gcal era de 223 lei - totul era normal. Însă, în ultimii ani prețul la agentul termic s-a majorat până la 987 lei. Această modalitate trebuie verificată și revăzută. Termocom trebuie să-și revadă structura tarifului. Metru de apă caldă trebuie să fie compensat din contul energiei termice, prin reducerea altor cheltuieli”, a subliniat Chirtoacă.

    Primarul a mai spus că va încerca să facă tot posibilul pentru ca prețul la apă caldă să scadă, nicidecum să crească. Subiectul va fi dezbătut în cadrul următoarei ședințe CMC.

    „Fiecare furnizor să ia asupra sa o parte din cheltuieli. Termocom nu-și poate asuma toate cheltuilile. Trebuie să ajungem la o înțelegere cu CET-1, CET-2. Nu prea cred să reușim până joi”, a completat șeful de la Termocom.

    „Am cerut de două luni acest raport. În fiecare zi, timp de două luni ați avut ocazia să vă întâlniți. Va fi sau nu gata această analiză, noi oricum vom lua o decizie în CMC”, a tăiat Chirtoacă.

    În prezent, un metru cub de apă caldă costă 32 lei, apa rece - 9,19 lei.

    UNIMEDIA precizează că apa caldă, pe timp de iarnă este livrată consumatorilor de către Termocom, CET-2 și într-o măsură mai mică de către CET-1. În perioada caldă a anului, însă, serviciul este oferit de către CET-2.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com