• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă vrea să tripleze fondul rutier municipal

    Dorin Chirtoacă vrea să tripleze fondul rutier municipal

    05.12.2011  

    Primăria pregăteşte un proiect de lege care prevede introducerea unei taxe suplimentare pentru fondul rutier din mun. Chişinău.

    Primăria mun. Chişinău va solicita Parlamentului să modifice Codul Fiscal prin introducerea unei taxe suplimentare pentru deţinătorii de autovehicule din capitală. Astfel, autorităţile locale vor să sporească veniturile în fondul rutier municipal. În proiectul de lege pregătit  se prevede ca taxa locală pentru fondul rutier să fie de 0.5 % din taxa de stat pentru Fondul Rutier. Primarul general Dorin Chirtoacă insistă însă ca acest coeficient să fie de 1%.

    Anual în Fondul Rutier de stat ajung 80 de milioane de lei din taxele plătite de proprietarii de automobile din Chişinău. Conform legii, jumătate din această sumă, 40 de milioane de lei, revine autorităţilor locale. Dorin Chirtoacă susţine însă că ar putea creşte venitul cu 80 milioane de lei anual prin introducerea unui impozit suplimentar. "40 milioane de lei am putea folosi pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor municipale, iar 80 de milioane vor fi destinate drumurilor secundare şi celor din suburbii", a spus Dorin Chirtoacă.

    www.timpul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com