• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Un nou fond rutier este unica soluție pentru a avea drumuri mai bune în capitală, fără ca municipalitatea să împrumute bani

    Dorin Chirtoacă: Un nou fond rutier este unica soluție pentru a avea drumuri mai bune în capitală, fără ca municipalitatea să împrumute bani

    31.10.2011  

    Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă nu se lasă de ideea de a introduce taxa dublă pentru șoferii din Chișinău. Acum două săptămâni a fost depus un demers la Parlamentul Republicii Moldova prin care s-a solicitat modificarea Codului fiscal și ca la aprobarea politicii fiscale să fie introdus un nou fond rutier în municipiul Chișinău. Potrivit primarului, asta este unica soluție pentru ca în Capitală să existe drumuri mai bune fără ca municipalitatea să împrumute bani.

    Acesta spune că, decât șoferii să plătească mii de lei la service, mai bine să achite o taxa mai mare, dar să aibă parte și de drumuri mai bune. „Prin intermediul acestui fond o să putem obține mai multe surse pentru reparația străzilor.

    În total vom avea anual 120 milioane lei, ceea ce înseamnă 10 milioane de dolari - așa vom putea avea drumuri mai bune și nu va mai trebui să cheltuim mii de lei pentru reparația mașinii. Mai bine plătim fondul rutier”, a precizat edilul Capitalei. Banii ar urma să fie depozitați într-un cont separat cu destinația "pentru reparația drumurilor".

    Nu se cunoaște deocamdată dacă Guvernul și Parlamentul vor accepta o asemenea propunere.

    UNIMEDIA a realizat o dezbatere la acest subiect, în cadrul căreia vizitatorii noștri au avut ocazia să se expună PRO sau CONTRA taxării duble. Cea mai mare parte a vizitatorilor UNIMEDIA sunt de acord să plătească mai mulți bani pentru fondul rutier. Asta numai dacă ar vedea imediat rezultatele și ar putea participa și ei la monitorizarea colectării banilor și distribuției acestora pentru reparații.

    Precizăm că în prezent, în fondul rutier se acumulează cca 80 milioane de lei anual, dintre care jumătate se transferă la nivel central. Chișinăului îi rămân 40 milioane lei. Pentru reparația drumurilor din municipiu este nevoie de 5 miliarde de lei, anunță municipalitatea.

    În prezent, în mun. Chișinău taxa auto rutieră are o valoare de la 250 la 1000 lei/anual, în dependență de capacitățile autovehiculului. Dacă reforma va fi dusă la bun sfârșit, șoferii vor trebui să scoată din buzunar minim 500 de lei.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com