• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Acţiunea „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, ediţia 2011

    Acţiunea „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, ediţia 2011

    31.10.2011  

    Sâmbătă, 29 octombrie, în întreaga ţară s-a desfăşurat Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului. Evenimentul respectiv a avut loc în cadrul acţiunii „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, instituită prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova din 13 februarie 1995.

    Colaboratorii Ministerului Mediului au participat la o clacă de plantare a arborilor pe terenul fondului forestier al ocolului silvic Selişte, în apropierea satului Isacova, raionul Orhei, unde au plantat peste 12 000 arbori. La acţiunile de extindere a spaţiilor verzi au participat şi Preşedintele PL Mhai Ghimpu, împreună cu deputaţii din Fracţiunea parlamentară PL.  

    În total, în conformitate cu informaţiile parvenite de la Inspecţiile ecologice locale şi Agenţia Naţională „Moldsilva”, în întreaga ţară vor fi plantaţi peste 240 000 de arbori şi arbuşti, inclusiv cca 25 000 în mun. Chişinău. Până la sfârşitul acţiunii, se preconizează extinderea suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pe o suprafaţă de 384 ha, crearea culturilor silvice în fondul forestier pe o suprafaţă de 536 ha, precum şi ajutorarea regenerării naturale a pădurii pe o suprafaţă de 49 ha în întreprinderile pentru silvicultură.

    Acţiunile respective sunt monitorizate de către serviciile desconcentrate în teritoriu ale Inspectoratului Ecologic de Stat, care au mobilizat autorităţile administraţiei publice locale, agenţii economici şi populaţia la realizarea cu succes a plantării puieţilor, amenajării şi salubrizării localităţilor.

    Totodată, cu ocazia evenimentului sus-menţionat a avut loc semnarea Memorandumului de Colaborare trilateral între Ministerul Mediului, Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Agenţia Naţională „Moldsilva” în domeniul silviculturii, conservării   biodiversităţii şi gestionării ariilor naturale protejate de stat.

    Activităţile de plantare vor continua în perioada următoare şi se vor încheia la sfârşitul lunii noiembrie.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com