• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  De Ziua lor profesională, drumarii au primit utilaje tehnice moderne

    De Ziua lor profesională, drumarii au primit utilaje tehnice moderne

    28.10.2011  

    Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a echipat întreprinderile ,,S.A Drumuri" cu utilaje tehnice moderne pentru desfășurarea activității de ramură. Este vorba despre dotarea întreprinderilor pentru lucrările de întreținere a drumurilor, cu 18 autogreidere și 26 încărcătoare frontale.

    Până la sfârșitul anului 2011, ministerul urmează să achiziționeze din Fondul Rutier 38 de mașini rutiere multifuncționale pentru întreținerea drumurilor pentru perioada iernii și 32 de tractoare dotate cu utilaje moderne, inclusiv 12 excavatoare pentru lucrări de întreținere.

    Cheile și certificatele de înmatriculare a primelor utilaje sosite au fost înmânate de către ministrul transporturilor și infrastructurii  drumurilor, Anatol Șalaru în cadrul festivității de la Palatul de Cultură al Feroviarilor, organizate cu prilejul consemnării zilei profesionale a acestora.

    Cu această ocazie, Ministrul Anatol Șalaru a mulțumit lucrătorilor din domeniul infrastructurii drumurilor și transportatorilor pentru profesionalism și munca depusă în vederea reabilitării drumurilor din republică.

    De asemenea, Ministrul Anatol Șalaru a reiterat despre realizările întreprinse de către instituția pe care o conduce în scopul atragerii învestițiilor străine și încrederii partenerilor europeni pentru dezvoltarea acestor sectoare economice.

    În acest context, ministrul a vorbit despre majorarea autorizațiilor  pentru transportul auto de pasageri și mărfuri, despre dublarea veniturilor în Fondul Rutier, în ultimii 2 ani, destinate întreținerii drumurilor și învestițiile băncilor europene pentru reabilitarea celor mai importante drumuri naționale din țară.

    Ministrul Anatol Șalaru a conferit diplome de onoare din partea Ministerului Transporturilor unui grup de angajați din domeniu pentru înalt profesionalism și succese în activitate.

    Ziua profesională a automobiliștilor și drumarilor  este marcată tradițional în ultima duminică a lunii octombrie.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com