• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Tinerii liberali – la o lecţie deschisă în Piaţa Marii Adunări Naţionale

    Tinerii liberali – la o lecţie deschisă în Piaţa Marii Adunări Naţionale

    05.10.2011  

    Tinerii liberali au decis să marcheze Ziua profesorului într-un mod neobișnuit. Aceștia au adus în după-amiaza zilei de miercuri, 5 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), bănci, scaune și o tablă. Tinerii liberali au improvizat o lecție, amintind în acest fel trecătorilor că astăzi este Ziua Profesorului.

    Lecția a durat nu mai mult de trei minute. Un tânăr liberal a jucat rolul unui profesor, iar mai mulți tineri – rolul de elevi. ,,Profesorul” i-a întrebat ce zi este astăzi, aducând detalii despre semnificația acestei sărbători.

    ,,Noi vrem să arătăm trecătorilor ce zi este astăzi și să le amintim că trebuie să-și felicite profesorii”, a spus Victor Gârbu, președintele adjunct al Clubului Liceenilor Liberali. Întrebat dacă el și-a felicitat profesorii, tânărul a răspuns că încă nu a reușit, dar până seara speră că va reuși.

    La acest flash-mob au participat elevi din Liceele ,,Mihai Sadoveanu ,,Gheorghe Asachi”, ,,Lucian Blaga” și ,,Nicolae Sulac”.

    ARENA reamintește că În Republica Moldova, dar și în mai multe țări se sărbătorește la 5 octombrie, Ziua Profesională a Lucrătorilor din Învăţământ. În anul 1966, UNESCO a adoptat Statutul Profesorilor, document care oferă cadrelor didactice din întreaga lume o recunoaștere unanimă a importanței profesiunii.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com