• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Anatol Şalaru a prezentat raportul privind reabilitarea drumurilor naţionale

    Ministrul Anatol Şalaru a prezentat raportul privind reabilitarea drumurilor naţionale

    13.07.2011  

    Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, a informat astăzi Cabinetul de Miniştri cu privire la procesul de reabilitare a drumurilor naţionale din surse externe. La şedinţa Guvernului de azi, ministrul Transporturilor a apreciat că reparaţia traseelor naţionale decurge în conformitate cu graficul stabilit.

    Anatol Şalaru a relatat că au fost semnate contracte şi, în scurt timp, urmează să demareze lucrările de reparaţie pe mai multe sectoare din drumurile ce leagă Chişinăul de Bălţi şi Soroca. Încă nu s-a început reabilitarea porţiunii planificate din drumul Chişinău-Hînceşti, dar ministrul Transporturilor a spus că firma contractantă mai are nevoie de timp pentru a-şi importa utilajul necesar. Lucrările de reparaţie pentru toate aceste porţiuni urmează să dureze 18 luni.

    Pînă la sfîrşitul anului, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor urmează să semneze un contract cu privire la reabilitarea drumului Chişinău-Ungheni-Sculeni. De asemenea, Guvernul urmează să găsească o soluţie pentru continuarea reparaţiei traseului Orhei-Rezina. Lucrările pe această porţiune au fost stopate de Curtea Supremă de Justiţie, care a interzis desfăşurarea licitaţiei pentru selectarea companiei executoare.

    Potrivit Ministerului Transporturilor, pînă în 2014, din banii proveniţi din granturile şi creditele din exterior, urmează a fi reparaţi 770 de km de drumuri în valoare de 386 mln de euro.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com