• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: „Este mai uşor să câştigi alegerile decât să fii gravidă!”

    Dorin Chirtoacă: „Este mai uşor să câştigi alegerile decât să fii gravidă!”

    12.07.2011  

    Pe 11 iunie, de Ziua mondială a populaţiei, Fondul ONU pentru Populaţie a organizat în incinta Sălii cu Orgă un eveniment cu genericul „Într-o lume de 7 miliarde, fiecare din noi contează”. La eveniment au fost aşteptate 250 de femei gravide, au venit însă în jur de 150 de viitoare mame. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, ajutat de colegii de la primărie, a împărţit buchete de flori fiecărei femei însărcinate.


    După ce cântăreţii de la UNIVOX împreună cu Geta Burlacu au cântat pentru spectatoarele însărcinate, a venit şi timpul lui Dorin Chirtoacă să ţină un discurs. Acesta, mai în glumă, mai în serios, şi-a început cuvântarea cu remarca: „Cred că e mai uşor să câştigi alegerile decât să fii gravidă”. Totodată, edilul a ţinut să menţioneze că deşi trecem printr-o criză interminabilă, trebuie să nu uităm că bunicii noştri au trăit şi mai greu ca noi, dar nu au refuzat să se înmulţească. „Băţul e băţ, chiar dacă e cu două capete”, a menţionat, vizibil distrat şi cu chef de glume, Dorin Chirtoacă, având probabil în vedere că deşi copiii sunt o comoară, trebuie să muncim mult pentru a-i creşte. În final, edilul capitalei a promis că „chiar astăzi” va începe să facă copii.


    În prezent, Republica Moldova se confruntă cu o criză demografică. Un studiu efectuat de Fondul ONU pentru Populaţie arată că o femeie din Moldova naşte în medie 1,3 copii, de două ori mai puţin decât este necesar pentru înlocuirea generaţiilor. Această tendinţă va duce ca, spre anul 2050, moldovenii să fie mai puţini cu 1 milion, iar spre 2130, cu 2 milioane.


    Vadim VASILIU, www.ziar.jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com