• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Flash-mob inedit: Totul se face cu perdea

    Flash-mob inedit: Totul se face cu perdea

    07.07.2011  

    Au organizat un flash-mob pentru a demonstra că perdeaua scoasă de la cabinele de votare nu încalcă dreptul alegătorului. Câţiva tineri liberali au instalat astăzi în faţa unui bancomat de lângă Primărie o cabină cu draperii, pe care au scris “Totul se face cu perdea”.

    După ce Partidul Comuniştilor a cerut reinstalarea draperiilor la intrarea în cabinele de vot, tinerii liberali au venit cu răspunsul. Ei spun ca în acest caz, draperii ar trebui instalate şi la bancomate.

    Unii trecători au fost surprinşi să vadă că la bancomate se trece pe după perdea, dar spun că nu dau nicio importanţă draperiei, fie în cabina de vot, fie la aparatul cu bani.

    Draperiile la intrarea în cabinele de vot au fost scoase în turul doi al alegerilor locale în Chişinău, după o decizie CEC, aprobată la cererea PL. Liberalii au declarat că astfel pot fi fotografiate buletinele şi fraudată votarea. Ulterior, comuniştii au contestat decizia la CEC, invocând secretul votului.

    www.inprofunzime.md

    Totul se face cu perdea

    Cu sau fără draperie, secretul votului va fi asigurat. Acesta este mesajul unui flash-mob organizat de Partidul Liberal, chiar în faţa Primăriei capitalei.

    Manifestanţii au improvizat o cabină de vot. Ei au acoperit cu draperii un bancomat de lângă Primărie şi au lipit foi cu inscripţia „Totul se face cu perdea”. Oamenii au păreri împărţite despre draperiile de la intrarea în cabinele de vot.

    Comuniştii au criticat în repetate rânduri decizia Comisiei Electorale Centrale privind scoaterea draperiilor de la intrarea în cabinele de vot pentru turul doi al alegerilor locale. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat, însă, că înlăturarea draperiilor nu a influenţat negativ procesul electoral.

    www.jurnaltv.md

    Flash mob inedit: Totul se face cu perdea!

    http://andreewmd.wordpress.com/

    Un grup de tineri neafiliaţi politic (din câte am înţeles), au organizat astăzi un flash-mob cu un mesaj destul de interesant. Iniţial, mesajul nu a fost înţeles corect de trecători, creându-se impresia că participanţii sunt nişte comunişti care vor alegeri repetate în Chişinău pe motiv că s-a încălcat secretul votului. Aceştia au vrut însă să arate, că dacă este nevoie de perdea în cabinele de vot, atunci perdelele trebuie utilizate oriunde, mai ales la sutele de bancomate din Chişinău, unde parola cardului bancar poate fi uşor văzută, mai ales când la un metru în urma ta stau 5 persoane, iar zona este aglomerată. Deci dacă la Bălţi nu se validează mandatul lui Chirtoacă anume din acest motiv, atunci voi începe să cer personal ca fiecare bancomat să aibă perdea. Sună straniu, la fel ca şi nemulţumirea comuniştilor supăraţi că n-au putut băga vreo 4 000 voturi false din cauza perdelei.
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com