• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Participarea tinerilor la alegerile locale generale

  Participarea tinerilor la alegerile locale generale

  23.06.2011  

  Liderii Organizației de Tineret ai Partidului Liberal au făcut bilanțul campaniei electorale pentru alegerile locale generale.
  Ion Cebanu, președintele OT PL le-a mulțumit tinerilor pentru participarea masivă la aceste alegeri, remarcând că participarea masivă a contribuit substanțial la victoria candidatului PL la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

  Rata de participare în secţiile unde votează studenţii din căminele universitare a sporit considerabil, iar numărul de voturi în favoarea lui Dorin Chirtoacă a ajuns la peste 15 mii.

  “Din rândurile Tineretului Liberal, în urma alegerilor locale generale mai mulţi colegi au acces la funcţiile de primari, consilieri raionali şi locali. Spre exemplu, în municipiul Chişinău tânărul liberal Vitalie Şalari a devenit primar în comuna Băcioi, Alexei Boşneaga a devenit primar în satul Condriţa. Printre cei mai tineri primari ai PL este Sergiu Batrâncea care a devenit primar în satul Marcăuţi din raionul Dubăsari  la vârsta de 25 de ani”, a menționat Ion Cebanu
  Ion Bargan, președintele Clubului Studenților Liberali a a vorbit despre problemele pe care le-au întâmpinat tinerii în cadrul scrutinului, exprimându-și speranța că acestea vor fi rezolvate cât mai curând.
  Astfel, studenţii din cele două cămine ale Universităţii Cooperativ-Comerciale din Moldova, din căminul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, din căminul nr. 2 al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi din căminul Institutului de Relaţii Internaţionale din Moldova nu au putut vota în cadrul alegerilor pe motiv că universităţile nu au deschis vize de reşedinţe aşa cum procedează toate celelalte universităţi care dispun de cămine.
  “O altă problemă o constituie faptul că studenţii care locuiesc în chirie în municipiul Chişinău nu pot să voteze pentru alegerea administraţiei municipale, în pofida faptului că locuiesc câte 3-4 ani în oraș. Considerăm că această stare de lucruri limitează participarea socială a studenţilor în viaţa Chişinăului şi îi exclude din procesul decizional”, a declarat președintele CSL, Ion Bargan.

  În dorinţa de a asigura exercitarea dreptului constituţional de a vota, Tineretul Liberal se adresează rectoratelor instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova cu solicitarea de a oferi vize de reşedinţe tuturor studenţilor (inclusiv masteranzii şi doctoranzii) care locuiesc în cămine, iar studenţii care locuiesc în chirie în municipiul Chişinău să fie înregistraţi cu viză de reşedinţă la adresa juridică a instituţiilor de învăţământ. În acest sens, TL anunţă transmiterea unei cereri oficiale în adresa rectoratelor universităţilor.

  Departamentul Comunicare al TL

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4756924  | ieri: 1324 |  azi: 39 |  online: 39     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97