• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primăria Chişinău va acorda ajutor financiar pentru participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobâl

    Primăria Chişinău va acorda ajutor financiar pentru participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobâl

    26.04.2011  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale, a depus astăzi flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, în legătură cu împlinirea a 25 de ani de la producerea catastrofei nucleare de la Cernobâl, Ucraina.

    De asemenea, primarul de Chişinău a participat la mitingul de comemorare a victimelor catastrofei nucleare, care s-a desfăşurat la Memorialul victimelor de la Cernobâl, din str. Trandafirilor, sectorul Botanica. La eveniment au fost prezenţi conducătorii de rang înalt ai Republica Moldova, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, angajaţii Primăriei Chişinău şi membrii Asociaţiei „Cernobâl".

    În discursul său, Dorin Chirtoacă a calificat ziua de 26 aprilie 1986 drept „una tragică în istoria omenirii", când au avut de suferit mai multe state - Ucraina, Belarus, Federaţia Rusă, România, Republica Moldova, Polonia etc. „Până în prezent, fiecare dintre noi purtăm consecinţele acestei catastrofe. Mai mult, o parte dintre noi, şi îndeosebi participanţii la lichidarea consecinţelor catastrofei au avut de suferit mai mult", a remarcat primarul de Chişinău. Edilul capitalei a menţionat că participanţii la acele acţiuni merită tot respectul şi închinăciunea noastră, pentru că de rând cu reprezentanţi ai altor state au contribuit la stoparea răspândirii radiaţiei nucleare, unii chiar cu preţul vieţii, alţii cu boli şi alte consecinţe pentru sănătate.  

    În context, primarul Dorin Chirtoacă a subliniat că  printre priorităţile Primăriei Chişinău din acest an se numără finalizarea reproiectării Complexului memorial dedicat victimelor Cernobâlului, astfel ca pentru anul viitor să fie alocate surse pentru construcţia obiectivului.
    Primăria Chişinău va acorda ajutor financiar pentru 900 de persoane din municipiu, care au participat la lichidarea avariei, în mărime de câte 500 lei. Banii sunt alocaţi suplimentar la ajutorul financiar acordat de Guvern.

    Banii pot fi ridicaţi prin intermediul Băncii de Economii. În total, din Fondul municipal de susţinere socială a populaţiei au fost alocate 450 mii lei pentru acordarea ajutoarelor financiare victimelor catastrofei de la Cernobâl.

    Tot astăzi, Primăria municipiului Chişinău a organizat o masă de binefacere pentru 700 de participanţi la lichidarea avariei de la Cernobâl.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com