• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Chişinăul a făcut trecerea de la administraţia de tip sovietic la una europeană

    Dorin Chirtoacă: Chişinăul a făcut trecerea de la administraţia de tip sovietic la una europeană

    19.04.2011  

    Chişinăul a reuşit să evite falimentul prin reformele făcute de Primărie în ultimii 4 ani şi a intrat, acum, în perioada de stabilizare şi dezvoltare durabilă, a declarat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, în faţa celor 200 de oameni de afaceri români şi străini care au participat, marţi, la Bucureşti, România, la conferinţa „Infrastructură inteligentă în Europa de Sud-Est”, organizată de Forum Invest. La forum a participat şi primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, care s-a declarat bucuros să îl reîntâlnească pe primarul Chirtoacă şi să audă că „se întâmplă lucruri bune la Chişinău, o zonă atât de tulburată în trecut care a ajuns să se mişte bine acum şi să se apropie de Europa”.

    Dorin Chirtoacă a spus, în prezentarea sa, că municipiul Chişinău a traversat un drum greu de acum 4 ani, când se afla pe marginea prăpastiei din cauza datoriilor acumulate, conturilor blocate şi bugetului extrem de mic. „Acum am devenit un partener de încredere al instituţiilor financiare internaţionale şi asta numai datorită reformelor implementate”, a spus Dorin Chirtoacă, care a prezentat măsurile pe care le-a luat ca primar pentru a redresa financiar Chişinăul astfel încât acum se poate vorbi de planuri majore de investiţii.

    Primarul Chirtoacă le-a vorbit oamenilor de afaceri despre proiectele aflate în derulare la nivelul Chişinăului şi i-a invitat în capitala Republicii Moldova pentru investiţii şi găsirea de oportunităţi de afaceri. Primarul Chirtoacă a spus că are drept prioritate programele de investiţii pentru crearea de noi locuri de muncă. El a declarat că există mai multe planuri de investiţii, în prezent, privind reabilitarea drumurilor din Chişinău, extinderea reţelelor de apă şi canalizare astfel încât să se atingă gradul de 100%, reabilitarea şi izolarea termică a blocurilor de locuit şi a celorlalte clădiri, Programul „Prima Casă”, finalizarea construcţiei bulevardului Mircea cel Bătrân, construirea cartierului de locuit „Budeşti-9” din sectorul Ciocana, program privind concesionarea parcărilor din Chişinău, reconstrucţia Pieţei Centrale, modernizarea SA „Apă-Canal” şi a SA „Termocom”, construcţia bulevardului Cantemir, amenajarea parcului Valea Morilor, amenajarea albiei râului Bâc şi altele. „Marea majoritate a acestor proiecte va fi realizată prin parteneriate public-private. Deci sunteţi bineveniţi la Chişinău pentru că sunt multe oportunităţi de afaceri”, a afirmat, la Bucureşti, primarul Dorin Chirtoacă.

    „Am reuşit să implementăm un pachet de masuri menit să facă trecerea de la administraţia de tip sovietic, cu care am preluat Chişinăul, la cea de tip european”, a spus Chirtoacă.

    Serviciul de Presă al Primăriei Chişinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com