• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Soluţiile PL privind schimbarea regimului vamal al mijloacelor de transport şi înregistrarea acestora

    Soluţiile PL privind schimbarea regimului vamal al mijloacelor de transport şi înregistrarea acestora

    13.04.2011  

    Luni, 11 aprilie, fracţiunea PL a înregistrat la Parlament proiectul privind schimbarea regimului vamal al mijloacelor de transport şi înregistrarea acestora.


    Deputatul din fracţiunea PL, Valeriu Munteanu, a propus miercuri 13 aprilie, includerea pe ordinea de zi a Comisiei de economie, buget şi finanţe a proiectului cu numărul  926, privind schimbarea regimului vamal al mijloacelor de transport şi înregistrarea acestora. Proiectul a fost respins cu votul  PLDM şi PCRM.


    Fracţiunea Partidului Liberal reiterează importanţa acestui proiect şi îl va propune spre examinare joi 14 aprilie, în plenul Parlamentului.

    Fracţiunea Partidului Liberal reiterat propune:


     Înregistrarea tuturor autovehiculelor (indiferent de termenul de exploatare ale acestora), introduse în Republica Moldova până la data de 5 aprilie 2011.
     Înregistrarea autovehiculelor să fie efectuată cu respectarea taxelor, în baza procedurii existente, până la 4 aprilie 2011.
     Modificarea legislaţiei în sensul creşterii vârstei automobilelor importate de la 7 la 10 ani.
     Modificarea legislaţiei şi crearea unor condiţii avantajoase de înregistrare a mijloacelor de transport importate în Republică, acestea urmând să fie mai avantajoase decât în regiunea transnistreană.
     Soluţionarea problemei cu autovehiculele ce au volanul pe partea dreaptă şi neîncurajarea importului pe viitor a acestui tip de autoturisme.
     Pentru cetăţenii RM ce posedă cetăţenia altor state, să fie aplicate regulile existente până la 4 aprilie 2011, cu modificarea condiţiilor de acordare a procurelor pentru dreptul de a circula pe teritoriul Republicii Moldova.
    În baza acestor modificări, cetăţenii  Republicii Moldova vor avea posibilitatea de a importa maşini la un preţ mai avantajos.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com