• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto și video)Mihai Ghimpu către moldovenii din Italia: “Voi sunteţi cei care veţi salva Moldova”

    (foto și video)Mihai Ghimpu către moldovenii din Italia: “Voi sunteţi cei care veţi salva Moldova”

    22.11.2010  

    Ieri, 21 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu comunitatea cetăţenilor moldoveni din Italia, efectuând o vizită în oraşul Padova. Întâlnirea s-a desfăşurat începând cu ora 15.00, în incinta sălii de sport Palali din localitate, şi a reunit peste 1200 de cetăţeni ai Republicii Moldova, sosiţi din toată Italia pentru a se întâlni cu preşedintele.

    În deschiderea evenimentului a avut loc un concert de muzică populară şi uşoară, sub genericul “Străinel ca mine nu-i”, cu participarea ansamblului etno-folcloric “Ştefan-Vodă”, a Mariei Iliuţ şi a Indianei. Apariţia pe scenă a cântăreţilor din Republica Moldova a produs o reacţie foarte călduroasă şi multe aplauze din partea conaţionalilor noştri aflaţi în Italia. Concertul şi întâlnirea a fost moderată de către poeta Eugenia Bulat, venită special pentru acest eveniment de la Veneţia.

    În discursul său, Mihai Ghimpu le-a vorbit concetăţenilor noştri despre rolul lor crucial în devenirea Republicii Moldova ca stat european şi democratic, inclusiv participarea activă a acestora la alegerile parlamentare de la 28 noiembrie, care este hotărâtoare pentru continuarea demersului de integrare europeană a republicii. „Dumneavoastră contribuiţi zi de zi prin munca pe care o faceţi ca acest stat să existe. Îmi pare rău că cele mai puternice caractere ale noastre sunt în afara republicii. Îmi cer scuze în numele statului pentru faptul că sunteţi departe de soţi, soţii, părinţi, copii. Trebuie să fim împreună, ca să puteţi veni înapoi”, a afirmat preşedintele Mihai Ghimpu.

    “Voi sunteţi cei care veţi salva Moldova”, a spus preşedintele, exprimându-şi pe această cale încrederea în moldovenii aflaţi peste hotare. “Singura mea dorinţă este să vă văd acasă, copiii voştri care acum sunt aici, să-i văd pe aleile noastre, în parcurile noastre, învăţând la liceele noastre.”, a continuat Mihai Ghimpu.

    “Ajutaţi-ne să fortificăm democraţia în Republica Moldova!” - a fost solicitarea adresată de către preşedinte moldovenilor din Italia. „Avem o şansă istorică, şi totul e în mâinile noastre. Am învins cu votul de aur, cu ieşirea tinerilor la 7 aprilie. Am învins la 29 iulie, trebuie să învingem şi la 28 noiembrie. Trebuie să avem 61 de mandate, ca să nu intrăm iarăşi în criză. Pentru asta, toţi cei care sunt în afara republicii , să iasă şi să voteze pentru PL, pentru binele copiilor noştri.”  „Voi, cei care aţi plecat, puteţi face diferenţa între comunism şi democraţie. Trebuie să ne ajutaţi, ca să aducem acasă democraţia pe care o experimentaţi în Europa.”, a spus preşedintele. „Trebuie să-i contactaţi pe cei de acasă, să le spuneţi ce înseamnă o pensie în Europa, ce înseamnă viaţa într-o ţară unde nu a existat comunism.” 

    În viziunea lui Mihai Ghimpu, fortificarea democraţiei se va produce în cazul în care toţi moldovenii aflaţi în străinătate vor opta în favoarea libertăţii, dreptăţii şi prosperităţii, pentru a putea realiza schimbarea până la capăt, în numele viitorului european al Republicii Moldova: „Vă chem, în numele libertăţii, în numele dreptăţii, să votaţi Partidul Liberal!”

                                   

        

                                     

                                      

                                      

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com