• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Prezentarea echipei PL la Hâncești

    (foto)Prezentarea echipei PL la Hâncești

    18.11.2010  

    Aclamat, aplaudat şi întâmpinat cu flori, astfel a fost întâlnit Preşedintele PL Mihai Ghimpu la Hânceşti, unde a avut o întâlnire electorală cu locuitorii raionului Hânceşti. În deschiderea întâlnirii, ansamblul „Ştefan Vodă”, prin cântecele lor, i-a îndemnat pe cei prezenţi la întâlnire la responsabilitate civică, să participe la vot pe 28 noiembrie şi să voteze schimbarea până la capăt, căci împreună cu echipa PL cetăţenii Republicii Moldova au un viitor european.

    După o prezentare a echipei PL, din care fac persoane care pot reda demnitatea acestui popor şi care au stat la leagănul mişcării naţionale în Republica Moldova, precum Mihai Ghimpu, Anatolie Şalaru, Ion Hadârcă, Preşedintele PL s-a referit la platforma electorală a Partidului pe care îl conduce, precum şi la priorităţile de guvernare pentru următorul mandat. Au fost vizate sectoare importane precum dezvoltarea economică şi atragerea investiţiilor străine, creşterea volumului serviciilor medicale acordate în baza poliţei de asigurare medicală, facilitarea accesului la educaţia de calitate pentru toţi cetăţenii, implementarea politicilor eficiente în domeniile cultură, tineret şi sport, implementarea măsurilor de protecţie socială, mărirea salariului minim pe economie, asigurarea cu locuinţe sociale, creşterea standardelor de viaţă la sate prin construcţia drumurilor, canalizării, apeductului, gazificării, serviciilor sociale etc.

    Mihai Ghimpu a subliniat că un prim-pas ce se impune este relansarea economică, pentru a ne transforma dintr-un stat consumator în unul care produce bunuri şi servicii, abia atunci se poate vorbi despre construirea unei vieţi decente, asigurarea cu pensii şi salarii adecvate. Locuitorii raionului Hânceşti veniţi la întâlnire au solicitat examinarea în Parlament a raportului Comisiei pentru aprecierea şi condamnarea regimului comunist totalitar şi respectiv condamnarea crimelor comunismului, în acelaşi timp, insistând şi asupra tragerii la răspundere a comuniştilor care au încălcat legea.

    Totodată, locuitorii raionului Hânceşti au salutat iniţiativa lui Mihai Ghimpu de a desecretiza arhivele cu scopul de a ne cunoaşte istoria. „Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă, ce Voronin o împarte în mizeri şi bogaţi”. Aceasta a fost rugămintea din finalul întâlnirii a unei locuitoare a satului Cărpineni, raionul Hânceşti, adresată Preşedintelui PL Mihai Ghimpu şi întregii echipe liberale. Mihai Buiuc, antrenor emerit al Republicii Moldova, care pregăteşte sportivii din Hânceşti pentru campionatele mondiale, a menţionat că cei care doresc să demonstreze sprijin pentru Mihai Ghimpu şi întreaga echipă PL să convingă rudele şi prietenii pentru ca la 28 noiembrie să voteze schimbarea până la capăt.

    Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe locuitorii raionului Hânceşti la responsabilitate civică, să participe activ la alegerile din 28 noiembrie pentru ca împreună cu echipa PL să fie dusă schimbarea până la capăt. Fiind realizat acest obiectiv, cetăţenii Republicii Moldova vor obţine ceea ce merită: dreptate, adevăr, bunăstare şi libertate. La întâlnirea electorală cu locuitorii raionului Hânceşti au mai participat Ion Apostol, candidat la funcţia de deputat, Ştefan Vlas, preşedintele filialei PL din Hânceşti, primarul satului Sărata-Galbenă, Mariana Jalbă, preşedinta Organizaţiei de Femei a PL din Hânceşti şi Octavian Galaţeanu, preşedintele Organizaţiei de Tineret PL din Hânceşti.

                                        

                                        

                                        

                                        

                                       

                                       

                                      

                                       

                                       

                                       

                                      

                                       

                                     

                                      

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                      

                                      

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com