• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la UTM: Întinerirea clasei politice este o prioritate a PL

    Mihai Ghimpu la UTM: Întinerirea clasei politice este o prioritate a PL

    05.11.2010  

    „Întinerirea clasei politice este o prioritate a Partidului Liberal. Putem spune cu mândrie că echipa PL are cel mai tânăr primar – Dorin Chirtoacă, Primarul General al municipiului Chişinău, cel mai tânăr deputat – Valeriu Munteanu şi cel mai tânăr ministru – Ion Cebanu”, a fost mesajul adresat de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la întâlnirea electorală cu studenţii şi profesorii de la Universitatea Tehnică din Moldova.

    Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe cei prezenţi la responsabilitate civică şi să participe activ la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. „Fiecare vot contează, iar un vot poate fi de aur, aşa cum am demonstrat-o noi, deputaţii, în Parlament, atunci când am refuzat să votăm candidatura comuniştilor la funcţia de preşedinte, chiar dacă am fost ameninţaţi şi chiar dacă unora dintre noi ni s-a propus sume uriaşe de bani în schimbul unui vot”, a spus Mihai Ghimpu. Potrivit Preşedintelui PL, cu cât mai mare va fi prezenţa la vot, cu atât mai mic va fi procentul acumulat de comunişti la alegeri. Totodată, Mihai Ghimpu a amintit despre faptul că a fost perfecţionată legislaţia electorală astfel încât studenţii să poată vota la orice secţie de votare din raza localităţii unde se află instituţia de învăţământ unde studiază, în baza carnetului de student şi a buletinului de identitate. „Dacă nu folosim şansa oferită la 28 noiembrie 2010, atunci vom rămâne încremeniţi în istorie”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Referindu-se la realizările Alianţei pentru Integrare Europeană în Parlament, Preşedinţie şi Guvern, Mihai Ghimpu a menţionat că dacă anumite lucruri, care au fost promise cetăţenilor, nu au fost realizate, aceasta s-a produs nu din motivul că nu s-a ştiut sau nu s-a putut, dar din considerentul că a fost insuficient timp la dispoziţie, inclusiv în cazul dosarului 7 aprilie 2009. De asemenea, Mihai Ghimpu a menţionat că o parte dintre judecători aşteaptă rezultatele alegerilor, deoarece le este frică să ia o decizie pentru că se gândesc că ar putea reveni comuniştii la guvernare. Mihai Ghimpu a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla deoarece cetăţenii Republicii Moldova s-au convins că comuniştii spun minciuni şi manipulează electoratul. „Este important ca rezultatele din 28 noiemebrie 2010 să ne permită să construim împreună un stat de drept şi democratic, care are la bază adevărul şi dreptatea, cu o economie liberă, presă independentă şi justiţie independentă, să promovăm valorile europene pe acest mult pătimit pământ care geme de istorie şi de crimele comise în perioada sovietică”, a concluzionat Mihai Ghimpu. 

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com