• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu elevii şi profesorii Liceului Profesional nr. 1

    (foto)Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu elevii şi profesorii Liceului Profesional nr. 1

    03.11.2010  

    Astăzi, 3 noiembrie 2010, în incinta Liceului Profesional nr. 1, situat pe strada  Ion Creangă, nr.59, a avut loc întâlnirea preşedintelui  PL, Mihai Ghimpu, cu elevii şi profesorii acestei instituţii de învăţământ. Mihai Ghimpu a fost întâmpinat cu pâine şi sare, iar sala de festivităţi a fost arhiplină, la eveniment luând parte circa 400 de persoane.

    În discursul său, preşedintele PL a vorbit despre intenţiile elitei politice naţionale de la începutul anilor ”90 de a realiza trecerea de la un stat totalitar la unul democratic şi perioada de incertitudine care a urmat. „Din păcate, lupta pentru putere, pentru avere de fapt, a obstrucţionat reformele care trebuiau implementate în anii 90 pentru a realiza tranziţia spre democraţie şi prosperitate.”, a explicat preşedintele. Dumnealui a adăugat: „Dumneavoastră sunteţi copiii democraţiei, v-aţi născut cu toţii în perioada în care se realizau primele transformări democratice în Republica Moldova”. Astfel, statornicirea republicii ca stat democratic, european şi prosper va depinde de generaţia tânără.
     

    Mihai Ghimpu a mai spus că Republica Moldova se confruntă astăzi cu aceeaşi ideologie veche, care ne-a luat limba, cultura, biserica, averea. În 2007 şi 2009 Partidul Liberal a repurtat victorii împotriva acesteia, reuşind să demareze procesul schimbării şi să continue, de fapt, evoluţiile benefice de la începutul anilor 1990 care au fost stopate prin venirea la putere a comuniştilor. „Le mulţumesc celor care au votat schimbarea la 29 iulie 2009.” Ulterior, a fost abordat subiectul integrării europene, preşedintele explicând audienţei importanţa acestui proces pentru Republica Moldova.

    Întrebările elevilor au vizat, în primul rând, subiectul locurilor de muncă la care vor avea acces după absolvire. Mihai Ghimpu a răspuns că apariţia noilor locuri de muncă depinde în mod direct de capacitatea statului de a asigura funcţionarea legii şi stabilitatea, astfel încât companiile străine să investească în Republica Moldova, creându-se astfel un sistem economic deschis, transparent şi eficient. „O economie poate fi sănătoasă doar dacă este concurenţială” a afirmat preşedintele.

    Un alt subiect abordat de către elevi a fost cel al evenimentelor din 7 aprilie, întrebările studenţilor vizând tragerea la răspundere a celor responsabili de maltratările comise în zilele de aprilie ale anului 2009. „Cei care au încălcat legea vor purta răspundere!” a spus preşedintele. Conform spuselor sale, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent din cauza dificultăţilor legate de anchetă şi a nedorinţei unora de a face ca lucrurile să avanseze, dar şi pe motiv că există o înţelegere tacită între poliţiştii care nu depun mărturie unii împotriva altora.

    La finalul întâlnirii, Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe cei prezenţi să se prezinte la vot pe 28 noiembrie şi să aleagă schimbarea până la capăt, optând în mod irevocabil pentru Europa, democraţie şi prosperitate.

                                              

                                              

                                              

                                              

                                              

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com