• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la deschiderea şedinţei solemne cu ocazia Zilei automobiliştilor şi drumarilor

    Mihai Ghimpu a participat la deschiderea şedinţei solemne cu ocazia Zilei automobiliştilor şi drumarilor

    30.10.2010  

    „Cel mai important drum pe care trebuie să-l construim, prin eforturi comune, este drumul european”, a menţionat Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, la deschiderea şedinţei solemne organizată cu ocazia Zilei automobiliştilor şi drumarilor. La eveniment au fost prezenţi prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Anatolie Şalaru, drumari din întreaga republică.

    Preşedintele a subliniat că anul 2010 a fost marcat de o serie de proiecte importante în domeniul reconstrucţiei a numeroase drumuri de importanţă naţională din Republica Moldova potrivit standardelor europene. „Drumurile bune înseamnă infrastructură dezvoltată, presupune locuri de muncă şi salarii decente, dar, totodată, pas cu pas, se realizează apropierea Chişinăului de Bruxelles. De fapt, economia unui stat se poate dezvolta doar în condiţiile în care există drumuri bune”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a adresat felicitări şi urări de bine tuturor drumarilor din Republica Moldova cu ocazia Zilei lor profesionale, dorindu-le sănătate, succes şi încredere în ziua de mâine, care va fi una mai bună. Totodată, Preşedintele le-a mulţumit drumarilor şi conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor pentru rezultatele obţinute pe parcursul acestui an, pentru gestionarea responsabilă a resurselor financiare acumulate în fondul rutier, dorindu-le să-şi facă munca şi în continuare cu demnitate şi cinste.

    Totodată, potrivit Preşedintelui, în trecutul nu prea îndepărat s-au cheltuit resurse financiare considerabile pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor, dar totuşi drumuri bune Republica Moldova nu a avut, pentru că banul public nu era gestionat raţional şi corect. „Îmi pare rău că timp de 20 de ani doar un singur drum naţional în Republica Moldova, Orhei-Bălţi, a fost construit la nivel european”, a precizat Mihai Ghimpu.  

    Ziua automobiliştilor şi drumarilor se sărbătoreşte anual în Republica Moldova în ultima duminică din luna octombrie.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com