• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „"Profesia de pedagog trebuie să fie apreciată de fiecare dintre noi, indiferent în ce domeniu sau funcţie activăm"

    Mihai Ghimpu: „"Profesia de pedagog trebuie să fie apreciată de fiecare dintre noi, indiferent în ce domeniu sau funcţie activăm"

    29.10.2010  

    Întregul proces de învăţământ din Republica Moldova trebuie să reintroducă spiritul de liberă iniţiativă în sistemul de valori ale educaţiei şi să fie racordat la standardele europene. Universităţile trebuie să devină centre de iradiere a ştiinţei şi a culturii la nivel local, teritorial şi republican.

    Declaraţia a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul manifestării organizate cu prilejul aniversării a 70-a a fondării Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă".

    În opinia şefului statului, un exemplu în acest sens poate servi Universitatea "Ion Creangă", în cadrul căreia munca de cercetare ştiinţifică a profesorilor, a colaboratorilor şi a studenţilor reprezintă una din activităţile fundamentale ale instituţiei, reprezentată prin numărul impresionant de monografii, de manuale, de articole şi programe editate.

    "Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă", pe lîngă faptul că este una din cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din Moldova, este şi cea mai mare instituţie de învăţămînt pedagogic din republică, cu un puternic potenţial profesoral-didactic, cu un larg profil de pregătire a profesorilor şcolari, cu tradiţii remarcabile în procesul de instruire, de formare şi de educare a studenţilor", a specificat Mihai Ghimpu.

    Potrivit Preşedintelui, cadrele didactice, absolvenţii Universităţii, care activează în toate şcolile republicii, au avut o contribuţie semnificativă şi la procesul de renaştere naţională, la aducerea valorilor şi tradiţiilor naţionale acasă. "Nu există mai nobilă şi apreciată profesie, decît cea de pedagog, deoarece anume el aduce căldura, dragostea şi spiritul în sufletul omului. Şi aceasta trebuie să fie apreciată de fiecare dintre noi, indiferent în ce domeniu sau funcţie activăm", a accentuat şeful statului.

    Mihai Ghimpu a mai menţionat că statul se va preocupa şi în continuare în mod deosebit de domeniul educaţional şi va respecta toate angajamentele asumate în această direcţie. "Procesele pe care le-am demarat, avînd drept obiectiv integrarea europeană a Republicii Moldova, urmează să aducă beneficii tuturor cetăţenilor. Acest proces, însă, este de durată şi necesită implicarea tuturor, inclusiv a tineretului. În acest context, îi îndemn pe studenţi să depună eforturi pentru a deveni adevăraţi specialişti şi să se afirme plenar în societate, contribuind la dezvoltarea statului în spiritul valorilor europene. Toate acestea se obţin prin muncă cinstită şi prin eforturi constante, iar instituţia de învăţămînt la care studiaţi vă ajută să însuşiţi cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru aceasta", a spus şeful statului.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com