• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Reportaj foto de la Lansarea programului electoral PL la Cetatea Sorocii

    Reportaj foto de la Lansarea programului electoral PL la Cetatea Sorocii

    25.10.2010  

    Partidul Liberal s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 duminică, 24 octombrie, ora 12.00, la Cetatea Sorocii, construită cu 518 ani în urmă la porunca domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

    „Semnificaţia buciumului în istoria noastră este una aparte. Buciumul îi chema la luptă pe moldoveni, aduna oastea cea mare a ţării în vremuri de primejdie. Aşa, la chemarea buciumului, astăzi s-au adunat liberalii din Republica Moldova, pentru a duce Schimbarea până la capăt şi pentru a izbăvi acest pământ de comunism şi de toate celelalte rele”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului şi preşedinte interimar al Republicii Moldova, a explicat că formaţiunea sa a decis să-şi lanseze campania electorală la Cetatea din Soroca, pentru că aceasta este singura cetate care ne-a mai rămas. „În altă cetate, la Tighina, se află armata care ne-a ocupat în 1940, rămăşiţele ei”, a relevat Mihai Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a lansat un îndemn la protejarea şi promovarea valorilor naţionale, „pentru ca viitoarele generaţii să ştie că noi suntem un popor vechi, foarte vechi, un popor care a avut şi are cultură, un popor care a avut pământ şi n-a pretins niciodată pământuri străine, un popor care are o limbă ca o strună de vioară, un popor paşnic, doritor de libertate şi de bunăstare”.

    „Un viitor european nu-l poţi construi fără cetatea lui Ştefan cel Mare, care înseamnă trecutul nostru. Aceasta trebuie să înţelegem: că noi suntem stăpâni la noi acasă, noi trebuie să decidem viitorul nostru.  Anul 2010 este anul care trebuie să pună punct comunismului în Republica Moldova, odată şi pentru totdeauna. Aceasta înseamnă Schimbarea! Schimbarea până la capăt aceasta înseamnă! Europa pentru noi – comunismul în afara Republicii Moldova! Sub chemarea de bucium şi clopot, vă salut în Cetatea Soroca, locul unde începe electorala Partidului Liberal”, le-a spus Mihai Ghimpu celor prezenţi.

    În discursul său, liderul PL a menţionat că „Europa trebuie apărată astăzi ca niciodată”, „nu doar Republica Moldova” şi că „aici, la noi acasă, încearcă din nou să revină la putere forţe ostile prezentului şi viitorului nostru european”.

    Partidul Liberal crede „cu tărie că doar Libertatea este valoarea în jurul căreia trebuie clădită această societate. Şi această valoare este promovată de Partidul Liberal, fiindcă este cea mai importantă valoare care există pe faţa pământului. Libertate individului, libertatea politică, economică, socială, culturală, libertatea de mişcare, libertatea de creaţie, libertatea credinţei şi a propriilor convingeri – iată ce înseamnă valorile liberale pe care ni le-a asumat noi şi le promovăm. Şi eu sunt convins că noi, cei care suntem aici, vom reuşi ca aceste valori să fie veşnice pe acest pământ, începând cu ziua de azi, de la Cetatea Soroca!”, a spus Mihai Ghimpu.

    „Libertatea, nu comunismul lui Voronin, va salva Republica Moldova. Dreapta, nu stânga, va duce Republica Moldova acolo unde-i este locul – în marea familie europeană. Liberalismul este cheia intrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi vă rog de aceasta să nu uitaţi”, a spus Ghimpu, adresându-se cu formula „dragi concetăţeni”.

    După preşedintele PL, au vorbit deputaţi din partea formaţiunii, miniştri şi membri de partid.

    La întrunirea de la Cetatea Sorocii, au fost prezentaţi cei 103 candidaţi de pe lista electorală a PL. Primii 10 candidaţi la funcţia de deputat în Parlamentul Repblicii Moldova din partea Partidului Liberal sunt, în ordine, Mihai Ghimpu, Anatol Şalaru, Corina Fusu, Ion Hadârcă, Valeriu Munteanu, Oleg Bodrug, Boris Vieru, Vladimir Lupan, Victor Popa, Vadim Cojocaru. Primarul Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedintele PL, nu candidează de această dată. Până la poziţia 15, pe lista electorală a PL mai sunt înscrişi deputaţii Ana Guţu şi Gheorghe Brega, ministrul Vitalie Marinuţa.
     
    Sloganul  Partidului Liberal în campania electorală este „Schimbarea pănă la capăt!”

    Mai jos urmăriți un un reportaj foto de la eveniment 

                                                            

                                        

                                                                 Mihai Ghimpu, președintele PL

                                                                      

                                        

                                         

                                       

                                      

                                     

                                     

                                    

                                    

                                  

                                  

                                  

                                                     

                                                      

                                                                           

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

                                                  

                                                   

                                                  

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com