• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la adunarea festivă dedicată Zilei Juristului

    Mihai Ghimpu a participat la adunarea festivă dedicată Zilei Juristului

    16.10.2010  

    Edificarea Republicii Moldova ca stat de drept, ajustarea legislaţiei naţionale la cele mai înalte standarde internaţionale, dezvoltarea în continuare a statului ar fi imposibile fără ajutorul juriştilor cu adevărat profesionişti. Declaraţii în acest sens a făcut astăzi, în cadrul adunării festive consacrate Zilei juristului, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului.

    În opinia Preşedintelui Mihai Ghimpu, justiţia nu este o chestiune abstractă, un pretext pentru dezbateri teoretice sau polemici tehniciste, dar dimpotrivă, ea trebuie să fie o prezenţă continuă, benefică pentru progresul societăţii. "Un stat de drept şi democratic nu poate exista dacă juriştii se lasă manipulaţi de politicieni. Oamenii pot suporta diferite greutăţi, dar nimeni nu suportă nedreptatea, fărădelegilea sau alte încălcări ale valorilor general umane. În aceste condiţii, domeniul judiciar, prin importanţa şi prestaţia lui, capătă un rol din ce în ce mai proeminent în societate", a accentuat şeful statului.

    Mihai Ghimpu şi-a exprimat convingerea că în procesul de reformare a sistemului judiciar, iniţiat de Alianţa pentru Integrarea Europeană, în Republica Moldova va fi constituit un sistem care va avea, la baza activităţii sale, principiile legalităţii şi echităţii sociale, ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. "Toate acestea nu pot fi realizate prin declaraţii de intenţii, dar numai prin eforturile tuturor celor dăruiţi în egală măsură ideii de justiţie", a specificat Preşedintele Mihai Ghimpu.

    Şeful statului a mai menţionat că, în actualul context de aspiraţie spre integrarea europeană, fiecare dintre profesiile din domeniul justiţiei are un rol determinant în buna funcţionare a mecanismului serviciului de justiţie. "Încrederea cu care este tratată Republica Moldova de către partenerii europeni nu va continua dacă noi nu vom avea o justiţie transparentă şi corectă", a spus Mihai Ghimpu.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com