• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Noi trebuie să creăm condiţii pentru dezvoltarea sportului, inclusiv celui de performanţă”

    Mihai Ghimpu: „Noi trebuie să creăm condiţii pentru dezvoltarea sportului, inclusiv celui de performanţă”

    05.10.2010  

    Noi trebuie să creăm condiţii pentru dezvoltarea sportului, inclusiv a celui de performanţă. Sportivii care se antrenează la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale sînt mîndria şi speranţa Republicii Moldova şi noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a le crea condiţii optime de pregătire.

    Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul vizitei de lucru la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale, unde au fost redeschise după reparaţie sălile de antrenamente pentru boxeri şi luptătorii de diferite stiluri.

    Şeful statului a apreciat efortul Ministerului Tineretului şi Sportului, care într-o perioadă scurtă a reuşit să implementeze mai multe proiecte de reconstrucţie a edificiilor sportive. "După reparaţia şi punerea în funcţiune a bazinului de înot, au urmat sălile de box, judo, luptele libere şi greco-romane etc. de la Centrul respectiv. Şi aceasta în condiţiile unui buget auster al ministerului. Aceasta ne dovedeşte că, dacă există o echipă profesionistă, care doreşte schimbarea, se pot realiza lucruri bune", a accentuat Mihai Ghimpu.

    În timpul aflării sale la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale, Preşedintele Mihai Ghimpu s-a familiarizat atît cu condiţiile de antrenamente pentru sportivi, cît şi cu condiţiile de trai ale acestora, de asigurare medicală etc. În discuţiile cu şeful statului, majoritatea componenţilor loturilor naţionale au remarcat ultimele schimbări în procesul de pregătire de competiţii, menţionînd nu numai asigurarea cu echipament sportiv, dar şi cu hrană, asistenţă medicală etc.

    A fost abordată şi problema asigurării sportivilor cu spaţiu locativ. În context, componenţii loturilor naţionale s-au pronunţat vizavi de posibilitatea soluţionării problemei respective prin intermediul proiectului municipal "Prima Casă", care, în opinia lor, este o cale optimă de soluţionare a chestiunii respective. Ideea sportivilor a fost susţinută de Preşedintele Mihai Ghimpu, care a menţionat că instituţiile de resort al statului vor examina această variantă sau vor elabora un proiect nou, care va veni în soluţionarea problemei asigurării cu spaţiu locativ a componenţilor loturilor naţionale.

    În discuţiile cu specialiştii în domeniu, şeful statului a susţinut ideea creării unui centru modern pentru halterofili, precum şi a unei şcoli de box în municipiul Chişinău. "Dar toate acestea trebuie deja construite pornind de la standardele internaţionale, cu o infrastructură dezvoltată. Consider că şi reparaţia sălilor pentru luptători şi boxeri constituie o variantă provizorie, deoarece trebuie să construim centre specializate pentru fiecare gen de sport conform standardelor europene. Şi aceste proiecte trebuie realizate nu numai în capitală sau în oraşele mari, dar şi în localităţile rurale din ţară", a spus Mihai Ghimpu.

    Aflîndu-se la Centrul sportiv de pregătire a loturilor naţionale, Preşedintele Mihai Ghimpu a transmis lotului naţional de judo un set de echipament pentru participarea la competiţiile internaţionale.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com