• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare cadrelor didactice din Moldova

    Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare cadrelor didactice din Moldova

    05.10.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu,  Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a adresat un mesaj de felicitare cadrelor didactice din Republica Moldova cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ.

    În mesaj se arată:

    Dragi pedagogi,

    Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ, vă adresez cele mai calde felicitări şi urări de bine. Vă doresc multă sănătate, prosperare, şcoli pline de copii deştepţi şi ascultători, universităţi şi colegii cu studenţi dornici de a deveni adevăraţi specialişti şi a parcurge, împreună cu Dumneavoastră, calea formării prin cunoaştere.

    Sărbătoarea de astăzi constituie un minunat prilej de a vă exprima recunoştinţă, în numele meu personal şi sunt convins şi a întregii societăţi, pentru efortul dumneavoastră continuu în realizarea demersului educaţional, pentru energia, responsabilitatea, încrederea şi curajul pe care le investiţi zi de zi în discipolii Dumneavoastră, pentru devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în nobila Dumneavoastră misiune în vremuri deloc uşoare pentru Republica Moldova.

    Mulstimaţi profesori,

    Toamna 2010 va fi marcată de o multitudine de evenimente, inclusiv politice. Misiunea Dumneavoastră, a pedagogilor, trebuie să rămână aceeaşi: de a promova adevăratele valori general-umane şi naţionale, de a forma potenţialul nostru uman şi, prin urmare, de a edifica viitorul. În asemenea condiţii, este o datorie civică de a cultiva printre discipolii Dumneavoastră conştiinţa şi valorile europene pentru ca viitorul Republicii Moldova să devină unul ireversibil european.
     
    În numele cetăţenilor Republicii Moldova, foştii sau actualii discipoli, îmi exprim admiraţia şi înalta consideraţie pentru toţi Dumneavoastră, stimaţi profesori din întreaga republică. Fie ca anii ce vor urma să vă aducă bucurie şi împliniri, realizări profesionale, atât Dumneavoastră, cât şi familiilor Dumneavoastră. Fie ca discipolii în care aţi investit atâta suflet şi dăruire de sine, să vă îndreptăţească aşteptările, şi să devină oameni cu carte, aşa cum sunteţi Dumneavoastră, să moştenească devotamentul ce vă caracterizează.

    De fiecare dată ne vom aminti cu drag de anii de şcoală şi cei de facultate, de colegii şi profesorii noştri, şi tot de atâtea ori ne vor reveni în minte versurile devenite clasice:

    „Pe aripi de gând vă scriu de atâtea ori scrisori
    Iubiţii mei şi scumpii mei învăţători
    ”.

     presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com