• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „În Institutul Militar „Alexandru cel Bun” se pun bazele viitorului Forţelor Armate”

    Mihai Ghimpu: „În Institutul Militar „Alexandru cel Bun” se pun bazele viitorului Forţelor Armate”

    04.10.2010  

    În Institutul Militar „Alexandru cel Bun” se pun bazele viitorului Forţelor Armate, se studiază pentru a fi implementate cele mai bune practici existente în domeniul militar, se învaţă şi se promovează tradiţiile militare. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Mihai Ghimpu, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a XVIII-a de la crearea instituţiei superioare de învăţămînt militar.

    Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, actualmente, în cadrul institutului sunt pregătiţi militari gata să participe în cel mai activ mod la modernizarea ţării în perspectiva integrării ei europene şi că acele cunoştinţe pe care le acumulează viitorii ofiţeri corespund cerinţelor tot mai avansate ale domeniilor în care activează. „Profesionalismul, simţul datoriei, conştiinţa şi spiritul de disciplină ale ofiţerilor de azi vor influenţa direct asupra realizării cu succes a planurilor de transformare şi reformare a Forţelor Armate şi de creare a unor structuri moderne, capabile să îndeplinească cu cinste misiunile deosebit de responsabile ce le revin”, a accentuat şeful statului.

    În opinia Comandantului Suprem al Forţelor Armate, evenimentele din ultimii ani ne-au demonstrat că, în prezent, apărarea şi asigurarea securităţii naţionale se realizează nu doar în interiorul graniţelor naţionale, ci şi prin participarea la misiuni internaţionale. „Militarii Armatei Naţionale au contribuit mult la promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotarele ţării prin prestaţia lor în cadrul exerciţiilor şi misiunilor internaţionale.

    Partenerii noştri din cadrul programelor de cooperare militară internaţională s-au convins că ofiţerul Forţelor Armate ale Republicii Moldova poate îndeplini cu succes toate misiunile care i se încredinţează”, a specificat Mihai Ghimpu. Şeful statului a apreciat înalt ş prestaţia cadrelor didactice din cadrul Institutului Militar „Alexandru cel Bun”, accentuînd că fără profesionalismul acestora este ar fi fost imposibilă pregătirea viitorilor ofiţeri pentru toate componentele Forţelor Armate.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a felicita cadrele didactice cu ziua profesională, care se apropie, mulţumindu-le pentru eforturile depuse în educarea noilor generaţii de militari.

    „Profesionalismul cadrelor didactice, baza material-tehnică şi programele curriculare, elaborate cu asistenţa experţilor străini, oferă posibilitatea de a realiza procesul de studii în conformitate cu exigenţele învăţămîntului militar internaţional”, a spus Mihai Ghimpu.

    În cadrul Zilei uşilor deschise, organizate cu ocazia aniversării a XVIII-a de la fondarea Institutului Militar, pentru toţi oaspeţii, inclusiv părinţii studenţilor, a fost desfăşurat un amplu program demonstrativ de exerciţii, prezentat de viitorii ofiţeri.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com