• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă va dona salariul sinistraților

    Dorin Chirtoacă va dona salariul sinistraților

    08.07.2010  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, îşi va dona salariul din ultima lună, pentru ajutorarea unor familii din satele din raionul Hânceşti, afectate de inundaţii.

     De asemenea, în cadrul şedinţei Comisiei municipale de situaţii excepţionale care a avut loc astăzi, s-a propus ca toţi funcţionarii aparatului Primăriei şi ai subdiviziunilor municipale să-şi doneze salariul pentru o zi de muncă, pentru ajutorarea persoanelor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Toţi membrii Comisiei au susţinut această iniţiativă. Din fondul de rezervă al Primăriei Chişinău la fel vor fi alocate resurse financiare, pentru acordarea ajutorului necesar sinistraţilor. Banii vor fi transferaţi pe contul bancar, deschis de Ministerul Finanţelor în acest scop.

    Primarul de Chişinău a solicitat ca sinistraţii să fie asiguraţi cu truse medicale, pentru acordarea primului ajutor medical. În fiecare zi, din partea Primăriei Chişinău către satele afectate se va deplasa câte o unitate de transport, pentru asigurarea sinistraţilor cu produse alimentare şi apă potabilă. Primăria Chişinău va oferi şi copiilor din satele afectate – Cotul Morii, Nemţeni şi Obileni, locuri în taberele de odihnă. Copiii vor fi cazaţi în tabere pentru toată perioada necesară.

    Departamentul de Comunicare al Primăriei mun. Chișinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com