• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a dus maltratații din 7 aprilie la teatru

    Mihai Ghimpu a dus maltratații din 7 aprilie la teatru

    22.04.2010  

    Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a vizionat ieri seara împreună cu tinerii maltrataţi în urma evenimentelor din 7-8 aprilie 2009, părinţii şi rudele acestora, spectacolul „7 aprilie 2009”, montat la Teatrul „Satiricus” din Chişinău. Anterior, la o întâlnire cu tinerii, Preşedintele le-a promis acestora vizionarea gratuită a spectacolului.

    „Coridorul morţii” a lăsat urme adânci în viaţa fiecăruia dintre cei care au trecut prin acesta, a subliniat Preşedintele Mihai Ghimpu în mesajul său de salut adresat tinerilor veniţi la spectacol. Teatrul este ca o carte pe care o citeşti chiar şi cu ochii închişi, deoarece abordează toate problemele cu care se confruntă societatea. De altfel, viaţa fiecăruia este ca o piesă de teatru, în care fiecare îşi joacă rolul, a mai spus Preşedintele.
    Mihai Ghimpu a promis că va merge să vizioneze spectacolul „7 aprilie 2009” şi împreună cu poliţiştii maltrataţi în urma evenimentelor din 7-8 aprilie 2009.

    Sandu Grecu, directorul Teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale” şi regizorul spectacolului, a menţionat că iniţiativa Preşedintelui Mihai Ghimpu de a viziona spectacolul împreună cu tinerii maltrataţi este una salutabilă, fiind un gest enorm pentru cei care au avut de suferit în urma evenimenelor din aprilie anul trecut. Grecu a subliniat că spectacolul este unul foarte important pentru echipa de teatru, deoarece aceasta are ocazia să îl joace în faţa celor care au trecut prin coridoarele morţii pentru a aduce schimbarea în Republica Moldova. Suferinţa lor nu a fost zadarnică, a mai spus Grecu, iar ziua noastră de mâine va fi altfel graţie acestor tineri.

    Tinerii, împreună cu familiile lor, vizibil emoţionaţi, au urmărit cutremuraţi spectacolul, rememorând evenimentele petrecute acum un an, iar, la final, i-au mulţumit Preşedintelui Mihai Ghimpu pentru ocazia de a viziona spectacolul „7 aprilie 2009”.

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com