• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  "Cine are bani mulți mai bine ar da la săraci"

    "Cine are bani mulți mai bine ar da la săraci"

    21.04.2010  

    Această replică a venit din partea Președintelui interimar al țării, Mihai Ghimpu în urma declarațiilor făcute de către colegul din Alianță pentru Integrarea Europeana, Dumitru Diacov care a spus că "în spatele deciziei pe care a luat-o Ministerul Apărării privind neparticiparea ostașilor Republicii Moldova la parada de Ziua Victoriei de la Moscova stă președintele interimar Mihai Ghimpu. Această acțiune are o miză pronunțată în electorat și îndreptată pentru mobilizarea alegătorilor".  Ghimpu a declarat că și domnul Diacov tot din punct de vedere al electoratului a spus acest lucru. El s-a gândit la electoratul lui ca să-l audă care e poziția dumnealui.

    Mihai Ghimpu a mai accentuat în acest sens că situația este mult delicată atât pe plan economic, dar și politic, referindu-se la situația financiară în care se află Armata Națională, adăugând că "după guvernarea comunistă toate instituțiile stau pe burtă". "Nu este vorba despre o mie, două, zece mii de lei. Sunt bani serioși", a adăugat președintele.

    Amintim că Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că se abține de la participarea la parada de la Moscova care va fi organizată la 9 mai de Ziua Victoriei. Motivul îl constituie factorul economic dar și compromiterea ritualului militar, organizat pe 9 mai la Chișinău, prin lipsa soldaților Gărzii de Onoare, în momentul care 70 de soldați vor merge la Moscova, așa cum a solicitat Federația Rusă fiecărei țări participante.

    Președintele Mihai Ghimpu va participa împreună cu delegația moldovenească la parada organizată de Moscova cu ocazia Zilei de 9 mai alaturi de alți omologi ai SUA, Ukrainei, Franței etc.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com