• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  M. Moldovanu, Vicepreședinte PL - Investiții municipale pentru dezvoltarea SCM „Sfânta Treime”, sectorul Râșcani – pași concreți pentru modernizarea calității asistenței medicale în mun. Chișinău

    M. Moldovanu, Vicepreședinte PL - Investiții municipale pentru dezvoltarea SCM „Sfânta Treime”, sectorul Râșcani – pași concreți pentru modernizarea calității asistenței medicale în mun. Chișinău

    29.04.2014  
    La 23 aprilie curent am întreprins o vizită de lucru la Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”.  Scopul vizitei a fost valorificarea investițiilor capitale ce urmează a fi asimilate de instituție de la Consiliul municipal, cu sprijinul plenar al Primăriei mun. Chișinău. Astfel investițiile vor merge la renovarea capitală a trei secții, anume – urologie, proctologie,  oftalmologie. Se pregătesc caietele de sarcini pentru proiectare. Anul acesta se va desfășura proiectarea acestor secții, prin procedura predefinită a alegerii executorului prin metoda licitațiilor publice. La sfârșitul anului, în baza proiectelor realizate vor fi alocate sumele necesare efectuării lucrărilor de reparație. Estimativ la o secție ar merge de la 5 la 8 milioane lei. Pentru a nu perturba activitatea secțiilor respective, unde permite cazul,  se va proceda etapizat.

    Scopul urmărit, în urma renovărilor planificate, este obținerea de plus valoare, ceea ce s-ar traduce în mai mulți pacienți, respectiv cu obținerea mai multor resurse reinvestite. Cu cât clinica va dispune de condiții moderne hoteliere în cuplu direct cu utilaj și dotare performantă, cu atât va crește satisfacția pacienților, dar și atractivitatea ca aceștia să se trateze anume aici și de ce nu să opteze pentru anumite pachete de servicii suplimentare contra plată.

    Secția ”Oftalmologie” este, pe bună dreptate considerată,  una din cele mai puternice din municipiu, printre altele similare. Personalul secției în frunte cu Șefa secției Dna Valentina Lupan au prezentat reperele interne, care după părerea lor vor contribui la atingerea scopurilor trasate. Astfel a fost propus de a suplini sălile de examinare, a rearanja fluxurile de vizitatori și pacienți, etc.

    Directorul spitalului Dl. Semion Terente, pe post de gazdă, a accentuat colectivelor prezente la întâlnire să formuleze clar momentele tehnice necesare a fi implementate în urma renovărilor în secțiile vizate.

    Secția ”Proctologie”, va fi modernizată astfel ca fiecare salon să beneficieze de bloc sanitar, ceea ce în prezent lipsește. De asemenea alte detalii au fost puse la punct cu participarea șefului acesteia, Dl Mihail Erlih.

    Secția ”Urologie”, de altfel o secție într-o oarecare măsură strategică, va beneficia la anul de o reparație într-o singură etapă, aproximativ de patru luni. Astfel, unde e cazul, vor fi replanificate saloanele, sălile de proceduri, etc. Se va strădui a menține, dacă nu chiar mări numărul existent de paturi – 35. Colectivul și Șeful secției, Dl Constantin Ieșanu au relevat, de asemenea, multe alte lucruri ce trebuiesc luate în considerație la momentul proiectării.


    Autor: Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL
    sursa: mihaimoldovanu.md

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    29 aprilie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com