• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL - HUNTA lui DODON atacă Primăria! Un ”ceban” rătăcit de turma-i comunistă în acțiune chiar de ”7 aprilie”

    Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL - HUNTA lui DODON atacă Primăria! Un ”ceban” rătăcit de turma-i comunistă în acțiune chiar de ”7 aprilie”

    11.04.2014  
    Se vrea haos în Moldova!  Nu, nu e tare spus, e o realitate! Haos în capitală, haos pretutindeni!

    La 7 aprilie 2009 s-a reușit organizarea unui haos de proporții. Au fost devastate câteva clădiri, scuare … dar cel mai emblematic – distrugerea Declarației de Independență a Republicii Moldova.

    În apele tulburi, ortacii din coloana a 5-a mereu au ce pescui. Ei pescuiesc libertatea noastră, ei calcă în picioare nu doar normele legale dar și normele morale.

    DEVASTAREA – iată SOLUȚIA de care s-au folosit de-a lungul timpului LENIN, TROȚKI, STALIN … ajungând și în R. Moldova zilelor noastre la ”voronin”, ”greciannîi”, ”dodon” ș.a

    Reușind să organizeze și să admită incendierea Parlamentului RM în aprilie 2009, astăzi  hunta celor alde ”dodon” contraatacă Moldova (să am iertare, nu-mi permit să însemn barbarii cu majusculă)!  E atacată prin indivizi ca ”ceban”, ”dodon”, ”formuzal”  și mulți mulți alții – lista acesora ar acoperi întreg frontispiciul Ambasadei Rusiei la Chișinău – una din cele mai mari și impozante din Moldova.

    Tocmai astăzi, când comemorăm victimele lui ”7 aprilie”, ex-comunistul ”ceban”,  ce s-a ”remarcat” nu o dată prin împărțirea pumnilor în stânga și în dreapta, mai cu seamă în sălile de ședință ale Parlamentului RM, a venit ”să facă lege” și la ședința săptămânală a Primăriei municipiului Chișinău. A dat busna în sală, întrerupând ședința. Cum le stă mai bine revoluționarilor troțkiști – cu o mină încruntată de ditamai ”apărător al patriei”(știm noi care patrie), acesta mătăhăia din mâinile-i ”trudite” de deputat socialist în Parlamentul Republicii Moldova. În propria-i balamuțeală, acesta nici nu a clipit când a spart un pahar de pe masă, la fel cum probabil nici foștii colegi comuniști nu au clipit, când la 5-7 aprilie 2009 erau fătute zob, nu doar geamurile celor mai înalte foruri administrative din Moldova, ci erau mutilați speranțele acestui neam – tinerii.

    Haos și devastare! Mai ieri, un ”petreko” îi pregătea sicriu Dnei. ministru Gherman, azi se sparg pahare în Primărie, încotro mergem domnilor?!

    Coloana a 5-a nu poate sta liniștită atâta timp cât Dorin CHIRTOACĂ, Primar general al municipiului Chișinău, Prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, crește în sondaje și preferințele alegătorilor. Din cauza acestui destoinic și tânăr funcțoinar, care nu e pătat ca mulți alții de mârșave acte de corupție, le ies bube-n palme și râie pe corp pseudo-stataliștilor amintiți mai sus. La fel, acesta le dă frisoane prin somn și foștilor condrumeți spre o cale europeană, guvernanților de astăzi – realizările pitice ale cărora în planul bunăstării populației  sunt surclasate de cazurile de răsunet de corupție, șantaj, reglare de conturi, prihvatizări și cedări în fața ”eliberatorilor” de la răsărit.

    Îndemn pe toți oamenii de bună credință să-i fim aproape Domnului Dorin Chirtoacă, mai ales acum în vremuri atât de tulburi pentru neam și țară!

    Nu mă mai mir de ce nu reacționează organele de ordine– la perturbarea activităților cotidiene ale instituțiilor publice reprezentative. Mai jos vedeți motivele.  La fel cu instituțiile de drept, din păcate.

    CAUZA – JUSTIȚIA DEFECTUASĂ și ASERVITĂ unor interese înguste.

    IATĂ, mai jos CUM SUNT SANCȚIONAȚI „UNII”:

    ”Pădurea Domnească” – o anumită persoană a achitat o batjocură de sumă de 6 mii lei.
    ”7 aprilie” – catalogat ca ”X Files” a Republicii Moldova, cu ”intangibili” care stau în continuare la cald și bine.
    ”Mafia” – cărnii”, ”metalelor”, ”asigurărilor”, etc.  -  Pace și voie bună – nimic nu e (nu trebuie) demonstrat.
    Averile ilicite ale Clanului Voronin – da de unde! ei ”nici o kopeikă” nu au făcut în Moldova! (vorba ex președintelui comunist).
    Prihvatizări facute peste noapte de băieții șmecheri începând cu anii ‘90– totu-i după lege, chiar și activitățile în spatele offshore-urilor.
    Zeci de judecători cu dosare pierdute la CEDO,  în urma cărora statul a achitat milioane de euro  – ”tot normal”, poporu nostru-i muncitor!
    Apartamente la preț redus și salarii mai mari pentru procurori și magistrați – poftim! vom tăia de la gravide și copii, avem de unde!
    Legi, hotărâri de Guvern declarate neconstituţionale la Curtea Constituţională – mare scofală! ce nu se poate de rescris ca să ocolești anumite prevederi constituţionale şi iar de ocupat de afaceri cu aerporturi, bănci şi alte bucăţi grase!
    Averi de milioane (palate, maşini mişto, etc) supte din deget – păi aşa şi trebuie, ce degeaba au venit la conducere!
    ETC – ETC

    Recent  am aflat că anul curent va începe construcția la câteva penitenciare – din contul contribuabililor. Astea-s pentru a băga la rece vre-un profesor, un medic, un poliţist, prins cu mită de până la 100-200EU. Nu îi scuz, dar oare nu aceştea din urmă sunt şi ei victimele unui sistem viciat (plămădit și protejat de guvernanți și JUSTIȚIA LOR) în care te descurci mai repede doar dacă dai şpagă?!

    La ”7 aprilie” s-a lovit în tineri. Mai mult, s-a lovit în STATUL DE DREPT, care nici astăzi, din păcate, nu funcționează așa cum ar fi trebuit de fapt.

    Dragi compatrioți, Vă îndemn repetat – nu permiteți barbarilor să lovească în Dorin CHIRTOACĂ! Să nu admitem nici o distrugere sau haos de genul celor admise în trecutul nu prea îndepărtat, în numele unor scopuri meschine, care sunt sigur Vă sunt străine!

    Adevărul va ieși mai devreme sau mai târziu la iveală. Avem cu toții o libertate și un drept de a trăi în democrație! Păziți-le! Mâine poate fi prea târziu…

     Autor: Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL
    sursa: mihaimoldovanu.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com