• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Organizația Teritorială Cimișlia a Partidului Liberal la aniversarea a 96-a de la semnarea Actului Unirii din 27 martie 1918

    Organizația Teritorială Cimișlia a Partidului Liberal la aniversarea a 96-a de la semnarea Actului Unirii din 27 martie 1918

    30.03.2014  
     Pe 27. 03.2014, la Cimișlia, Organizația Teritorială a PL a marcat aniversarea a 96-a de la semnarea Istoricului  Act al unirii Basarabiei cu România, din 27.03.1918, de către Sfatul Țării.

     Membrii PL au depus flori la monumentele lui Ștefan cel Mare din centrul or. Cimișlia și Mihai Viteazul din fața liceului cu același nume. Au luat cuvânt Vasile Bulat, Președintele OT Cimișlia, Maria Prisăcari, Președintele organizației de oraș a PL, Tudor Pozneac, membru PL, Victor Blaja, participant la războiul de pe Nistru, membru PL.

    Actul de reîntregire a Țării s-a realizat grație voinței politice a Sfatului Țării, dar și dorinței mari a romînilor basarabeni, care la acea vreme, miraculous, au reușit să-și păstreze conștiința națională.

     S-a menționat cu îngrijorare că, dacă la 1918, basarabenii, păstrându-și aproape intactă firea românească, au salvat Basarabia de pârjolul și dezmățul bolșevic, atunci după reocuparea acestui ținut în 1940, urmat de crime fără precedent asupra populației – lichidări, deportări, interzicerea alfabetului latin și a limbii române, îndoctrinare, ideologizare și deznaționalizare, promovarea ateismului agresiv, închiderea bisericilor – situația este dezastruoasă. Regimul comunist a reușit să mutileze într-atât conștiința națională a majorității românilor moldoveni, că până nu demult însăși cuvîntul "român" a fost tabuizat.

    Pe acestă cale membrii PL din Cimișlia felicită toți românii moldoveni care simt românește cu ocazia aniversării a 96-a a unirii Basarabiei cu România și sunt convinși că nu e departe ziua când se va face dreptate neamului Românesc.
                                                            
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    30 martie 2014
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com