• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL: Gogoşi verzi cu pudră antiromânească

    Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL: Gogoşi verzi cu pudră antiromânească

    09.10.2013  
    După episodul „meticulos regizat”, cu atașatul militar al României, la mai puțin de un an, brava noastră poliție (ne)reformată, a mai organizat un eveniment soios, doldora de românofobie, cel mai probabil întru a satisface veleitățile antimonarhiste ale șefilor de partid, dar și întru asigurarea unui somn liniștit al decidenților ruși, care ar trebui să știe că nu-i totul pierdut pentru ei, aici, în Basarabia.

    Reprezentanții Familiei Regale, Principesa Margareta și Principele Radu, au refuzat, în mod deliberat și cu multă demnitate, paza de corp, pe tot parcursul șederii lor în Republica Moldova, dar asta nicidecum nu însemnă că poliția nu trebuie să asigure în mod profesionist odinea publică.

    Toți câinii din Chișinău știau (chiar și cei de la PCRM, care au venit cu pancarte în dinți) că membrii Familiei Regale vor depune o coroană de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt, dar subit, în momentul apropierii oficialilor, cei câțiva polițiști, care stau de obicei în preajma monumentului, s-au făcut nevăzuți, permițându-le astfel, potăilor tocmite, să latre către descendenții celora, care au transformat Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești într-o Românie modernă, prosperă și puternică.

    Încercarea stângace a poliției de a se disculpa și a prezenta opiniei publice acest incident, drept o întâmplare accidentală, este lamentabilă și rușinoasă, nici copiii de la grădinițe nu mai cred în gogoșii voștri verzi, pudrați cu românofobie.

    Nici nu vreau să-mi închipui ce scandal internațional s-ar fi iscat, dacă i s-ar fi întâmplat un lucru similar putinilor, rogozinilor sau kirililor, care vin periodic şi sistematic, în Republica Moldova, întru jignirea și  umilirea poporului nostru.

    În situații similare, într-un stat care se respectă, cuvântul „DEMISIE” ar fi fost insuficient, pentru repararea prejudiciilor de imagine, aduse, în primul rând, statului gazdă, iar la noi, artizanii indirecți ai acestui incident, nu doar că vor rămâne nepedepsiți, ci chiar vor fi răsplătiți pentru buna executare a comenzilor politice.

    N.B. Mă simt obligat să-mi cer scuze în fața Maiestăților Sale, pentru incidentul impardonabil, asigurându-vă totodată că românii basarabeni poartă un respect profund Familiei Regale din România.

    Autor: Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL
    Preşedintele Fracţiunii Liberale în Parlament

    sursa: munteanu.md
    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    9 octombrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com