• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Întrevederea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu membrii Familiei Regale a României

    Întrevederea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu membrii Familiei Regale a României

    08.10.2013  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut, în seara zilei de ieri, o întrevedere cu membrii Familiei Regale a României, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

    În cadrul întâlnirii, primarul Dorin Chirtoacă a calificat drept „foarte importantă şi istorică" vizita membrilor Familiei Regale. „Este o mândrie şi o onoare pentru municipiul Chişinău să-i întâmpinăm pe Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. Este o onoare pentru Basarabia, ca să-i găzduiască pe cei care o merită şi au toată legitimitatea să se afle aici or, Regele nu este disputat. Este acelaşi Rege pentru România, cât şi pentru Basarabia", a subliniat Dorin Chirtoacă. În aceeaşi ordine de idei, primarul general a opinat că „am fi avut mult mai mult de câştigat, dacă am fi fost un singur stat, cu o singură lege şi un singur Rege". „Dar mai sunt lucruri de făcut şi să reuşim să facem dreptate şi pentru Basarabia împreună", a concluzionat primarul de Chişinău.

    Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a menţionat că se află pentru prima dată pe teritoriul Republicii Moldova, exprimând, în context, că este foarte emoţionată, dar şi foarte bucuroasă în acelaşi timp. „Vreau să Vă mulţumesc pentru invitaţia şi primirea mea aici şi vreau să vă spun că mă simt atât de mult acasă", a recunoscut Principesa Moştenitoare Margareta.

    La rândul său, Principele Radu al României la fel a ţinut să-i mulţumească primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru invitaţia de a vizita Chişinăul. „Vă spun că, spre regret, Majestatea Sa Regele Mihai I nu a mai putut veni aici din anul 1941. Însă Moştenitoarea Coroanei Regale îl reprezintă cu cinste şi va face, în zilele următoare, „un arc de cerc" pe teritoriul Republicii Moldova, pe care poate îl vom înţelege odată în toată importanţa lui", a remarcat Principele Radu.

    De asemenea, în seara zilei de ieri primarul Dorin Chirtoacă a oferit un dineu oficial, cu prilejul vizitei Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

    Amintim că acum o lună, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Peleş. Edilul Chişinăului este primul cetăţean al Republicii Moldova, decorat de către Casa Regală a României.

    Sursa: chisinau.md

    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL

    8 octombrie 2013

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com